Započeo je 2. Europski tjedan sporta

Hrvatska ovog tjedna sudjeluje u Europskom tjednu sporta koji je započeo u Zagrebu utrkom građana, raznim sportskim prezentacijama, radionicama i aktivnostima

Utrkom građana zagrebačkim ulicama, raznim sportskim prezentacijama, radionicama i aktivnostima započeo je drugi Europski tjedan sporta. Brojni Zagrepčani i njihovi gosti, upravo na poticaj ove hvalevrijedne inicijative Europske komisije, pokazali su zajedničku želju za uvođenjem tjelesne aktivnosti u svakodnevni život kako bi promijenili porazne statistike kako o neaktivnosti tako i o njezinim posljedicama na zdravlje Hrvata. Uz dosadašnju podršku brojnih hrvatskih uspješnih sportaša i osoba iz javnog života, svoja iskustva na otvaranju Europskog tjedna spota podijelili su košarkaši Cibone, vaterpolisti zagrebačke Mladosti, gimnastičar Marijo Možnik i brojni drugi sportaši.

ets_igs_100916-94-of-204

Europski tjedan sporta

U prvom danu ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta posjetitelji su imali prilike uživati u sportskim aktivnostima kao što su Zumba® fitness sa Snježanom Panjkret(jump in), happy hoop prezentacija, Fit&Fun mini trampolin, prezentacija mačevanja, Dharma yoga Sandre Petre Pintarić, nastup mažoretkinja, pilates uz proslavljenu trenericu Asju Petersen te borilački sportovi capoeira, Krav Maga, taekwondo, kendo, judo, sambo i aikido. Na glavnoj pozornici održao se i posljednji ovosezonski trening nacionalnog projekta Aktivna Hrvatska pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović.

ets_igs_100916-173-of-204

Komentari