Zdravi, lijepi i ‘hepi’ – mladi u projektu Pokreni se!

Stotinu adolescenata zajedničkim je vježbanjem, pod stručnim vodstvom trenera s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, započelo ovogodišnji nastavak projekta Pokreni se, koji se održava pod medijskim pokroviteljstvom časopisa Lijepa&aktivna i Men's Health! Upravo su mladi najkritičnija dobna skupina koja je ujedno i najneaktivnija u Hrvatskoj, njih čak 92 %

Mlada glumica Sementa Rajhard i rukometni reprezentativac i igrač francuskog PSG-a Luka Stepančić potaknuli su mlade u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina da budu aktivniji što će rezultirati njihovim kvalitetnijim i zdravijim životom.

Sementa Rajhard, Luka Stepančić
Sementa Rajhard, Luka Stepančić

Mlade vježbače pozdravio je izaslanik pokroviteljice projekta, Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, dr.sc. Tomislav Madžar koji je istaknuo: “Pozivamo što više mladih ljudi da se uključe u ovaj hvale vrijedan projekt. Cilj nam je stvaranje zdravih radnih navika, te borba protiv jednog od potencijalno velikih problema – pretilosti kod mladih ljudi. Što više ovakvih javno zdravstvenih projekata i vježbanja u kontinuitetu!” Ispred grada Krapine vježbače je pozdravio zamjenik gradonačelnika Branko Varjačić, a ispred Krapinsko – zagorske županije, zamjenica župana Jasna Petek.

Pokreni se

Kineziološki fakultet iz Zagreba u suradnji s Biotreningom i Definicijom hrane, a pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, u ovoj sezoni posebno stavlja naglasak na problem neaktivnosti mladih. Profesor Igro Jukić istaknuo je: «Projekt Pokreni se na vrlo jasan i jednostavan način nudi mladima mogućnost da budu zdravi, lijepi i uspješni!»

Pokreni se

Glumica Sementa Rajhard svakodnevno redovito vježba, a adolescentima u Hrvatskoj poručuje: «Vježbanje je sastavni dio moje svakodnevice. Pozivam moju generaciju i mlađe da najozbiljnije shvate aktivnost te da ju implementiraju u životne navike!«. Rukometni reprezentativac i igrač francuskog PSG-a Luka Stepančić u Krapini je s mladima podijelio svoja iskustva: “Kao profesionalni sportaš kojem je životni izbor kretanje i aktivnost mogu reći da je ovo pravi i jedini izbor. Živite aktivno, osjećati ćete se bolje, imate ćete više energije, a upravo aktivnošću sada ulažete u vlastitu zdravstvenu budućnost!”

Trening u Krapini bio je pod stručnim vodstvom kineziologa Ivana Antunovića, Anje Bijelić i Marina Ivančića, dok je kroz program mlade vodila Renata Sopek. Projekt Pokreni se nastavlja se u Slavonskom Brodu 26. ožujka u sportskoj dvorani Vijuš, Vodicama 28. svibnja, Splitu 18. lipnja, Dubrovniku 4. srpnja, Zadru 23. srpnja te u Zagrebu 10. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

Renata Sopek
Renata Sopek

U četvrtoj sezoni projekt Pokreni se, pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, predstavlja korake koji će nam poboljšati zdravstveni i tjelesni status. Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradili su poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. HEP majice, NIVEA prostirke za vježbanje i poklon paket proizvoda za njegu tijela, OTP banka vježbačima poklanja šilterice, Mg Mivela voda Vašeg srca, tu su i Kotanyi začini, Milsing (Osteo-Bi Flex®, Natural Wealth®, Biorela®) dodaci prehrani za zdraviji način života te magazini Men’s Health, Lijepa i Aktivna, Cro LIFE očekuju vježbače.

Komentari