Želite li utegnuto tijelo, odvojite 10 minuta svaki drugi dan

Pomoću pet vježbi možete postići zavidne rezultate

Tko danas ne vježba ili barem misli da bi morao vježbati? Malo je onih koji mirne duše ignoriraju tjelesnu aktivnost. Kao imperativ nameću nam je liječnici, a još su glasniji mediji koji nam govore da moramo biti fit, vitki i vječno mladi. Kako biste to postigli na brz i učinkovit način nudimo vam pet vježbi koje će vas pokrenuti i dovesti vas u formu do ljeta.

Vježbe traju 10 minuta, a izvode se svaki drugi dan.

Učvrstite trbuh

Lezite na leđa s rukama ispruženima u visini ramena i pognutim nogama. Spuštajte noge na pod u smjeru kazaljke na satu, i kad se vratite u početni položaj, promijenite smjer. Napravite 10 krugova, odmorite se i ponovite vježbu.

Podignite stražnjicu

Stanite tako da su vam stopala u širini ramena. Savijte koljena i spuštajte se prema podu, gurajući kukove nazad te istodobno izbacite stražnjicu. Kako se dižete iz čučnja, ispružite lijevu nogu na stranu prije nego što ponovno krenete prema dolje. Ponovite vježbu, ispruživši desnu nogu sa strane. Napravite 30 čučnjeva u dvije serije.

Učvrstite ruke

Stanite uspravno, stopala neka vam budu u širini ramena. Uteg primite desnom rukom, koju ispružite iznad glave. Lijevom rukom primite lakat desne ruke iza svoje glave – tako ćete biti sigurni da će ostati na mjestu dok izvodite pokret. Savijte desnu ruku i bućicu spustite prema lopatici. Uz malo više eksplozivne snage vratite je u početni položaj, kao da je želite izbaciti iz ruke.

Za čvrsta prsa i trbušne mišiće

Lezite na leđa, savijte koljena, a stopala položite na pod. Ispružite ruke s bućicama iznad sebe i položite ih na pod. Stisnite trbušne mišiće i kralježak po kralježak podignite gornji dio trupa, kao da radite trbušnjak. U isto vrijeme kontrahirajte mišiće ruku, približavajući ih koljenima. Neka vam ruke budu i dalje ispružene. Bradu podignite s prsa i gledajte ispred sebe. Na tren se zadržite u gornjem položaju stišćući trbušne mišiće, savijte laktove i približite bućice prsima. Ponovno ispravite ruke i spustite se na pod, a ruke vratite u početni položaj, iznad glave.

3 u 1 vježba

Stanite na sve četiri na prostirci ili ručniku i gurnite dlanove i pete prema podu. Lagano podignite kukove u zrak tako da izravnate noge. Vaše bi tijelo trebalo biti u obliku obrnutog slova V. Opustite se i nekoliko puta duboko udahnite. Ponovite vježbu još dva puta.

Komentari