Vratite ‘ljubav’ na prave tračnice

Donosimo vam savjete da biste ponovno postigli sklad u odnosu (i u krevetu) s partnerom

Mnogim se parovima, nakon nekog vremena, ‘pojave’ problemi u spavaćoj sobi. Zapravo, to je čak preteška za riječ za mala neslaganja koja se većini počnu događati, nakon što postanu roditelji ili dopuste da loše životne okolnosti na njih negativno utječu. Problemom bi se zato mogle nazvati učestale svađe zbog toga što situacija ‘pod plahtama’ ne teče glatko. Kako bismo vas uvjerili da ni to nije ništa strašno, donosimo vam nekoliko vodilja koje bi vam trebale pomoći da u vašoj spavaćoj sobi ponovno bude sve po starom.

Nemate želju za seksom u isto vrijeme. Obaveze, posao, stres, umor… sve su to životne okolnosti (razlozi) s kojima se suočava svaki par, zbog čega se dogodi da rijetko uspiju pronaći vrijeme vrijeme za sebe. Najbolji način da sve to prevladate jest dogovor. Ako ne ide drugačije, napravite plan – umjesto sedam odvojite barem dvije večeri za sebe. Ako imate djecu, dok su na igranju ili na čuvanju, provedite nekoliko sati zajedno.
Želja za seksom vam opada nakon što ste dobili dijete. Sasvim normalno! Više niste važni samo vi, već vaše dijete. Svaki trenutak posvećujete djetetu. Bit će vam potrebno određeno vrijeme kako biste se vratili u rutinu i fizički i psihički te ponovno počeli odvajati trenutke za sebe i partnera. I to je sasvim normalno. Samo polako, brzo ćete doći na svoje.
Volite drugačije stvari. Nećemo ulaziti u detalje i nabrajati što od vas netko može voljeti više ili manje, ali stvar je u kompromisu. Ako će partner raditi vama nešto što vas čini iznimno sretnom i zadovoljenom, morate i vi njemu. Ono što daješ to i dobivaš!
Ne možete postići orgazam. Ako ste pod velikim stresom i pritiskom sigurno ga nećete postići. Uz sav posao, obaveze, normalno je da ne možete isprazniti glavu, jer vam u podsvijesti još uvijek stoji brdo ‘situacija’ koje morate riješiti. Neka vas ovo ne zabrinjava, pokušajte se opustiti što više možete i uživati s partnerom.

Komentari