Opuštajuća ljubavna kupka

Kako biste se opustili, iskušajte čari ove relaksirajuće ljubavne kupke. Sve što vam treba kako biste ju pripremili doznajte u nastavku!

Pomiješajte 200 g morske soli sa 30 kapljica ulja sandalovine, po 10 kapi ulja lavande i muškatne kadulje, dvije kapi ulja ruže i 5 kapi ulja ylang-ylanga. Sve to dodajte u kadu punu vode temperature od oko 30° C.

A zašto baš ova kombinacija?

Morska je sol neizostavan dodatak kupkama zbog svojih terapeutskih sastojaka. Potiče metabolizam i izlučivanje štetnih tvari te suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva. Na taj način koža postaje glatka, čvršća i mekša, napetija pa čak i mladolikija te dubinski regenerirana. Osim toga, morska je sol izvrsna u borbi protiv celulita. Uz sve te blagodati, ovakva će vas kupka opustiti te u vama probuditi uspomene na neka bezbrižna vremena, primjerice na vrijeme godišnjeg odmora, neke opuštene trenutke koje ste proveli s partnerom. Tako će smiriti vaše emocije ili ih baš suprotno, uzburkati, što i nije tako loša opcija.

No važno je ne pretjerati s ovakvim načinom opuštanja. Stoga kupku, ovu ili bilo koju drugu nemojte raditi više od tri puta tjedno jer se kupanjem s kože skida masni sloj koji poslije treba nadoknaditi. Također, nemojte pretjerati ni s vremenom uživanja u ovakvom obliku opuštanja. Ne ostajte u kadi dulje od 30 minuta, a bitno je i da voda ne bude toplija od 37° C. Preporuka je i da se nakon kupke naizmjenično istuširate mlakom pa hladnom vodom kako bi vam se zatvorile pore. Potom kožu nahranite hidratantnim, mlijekom ili losionom za tijelo, a ako vam je koža izrazito suha, možete i hranjivim maslacem za tijelo.

Komentari