Voda u kojoj se kuhala riža u ritualima ljepote

Zaboravite ulje avokada ili kokosa u svojim tretmanima ljepote. Najnoviji trend je rižina voda. Savjetujemo vas kako ju sve možete iskoristiti i pritom znatno uštedjeti

Vodu u kojoj se kuhala riža uglavnom bacimo, iako je možemo koristiti dalje u kuhinji – za zgušnjavanje jela, za juhe ili kao napitak kojim će se ublažiti probavne tegobe – bilo da patite od nadutosti ili imate proljev. Naime, rižina voda odnosno škrob koji se nalazi u njoj obnavlja crijevnu floru i štiti sluznicu. No, vjerojatno niste znali da bijelu sluzavu tekućinu možete upotrijebiti i za svoje kozmetičke tretmane. U nastavku doznajte o kojim ritualima ljepote je riječ.

SAVRŠENA HRANA VAŠOJ KOSI

Usvojite naviku Azijata i koristite vodu u kojoj se kuhala riža za ispiranje kose. No, imajte u vidu da će voda prije nego je nanesete na kosu morati odstajati dva dana. Tijekom toga vremena u tekućini se povećava razina kiselosti i količina antioksidansa i minerala. To će vašoj vodi donijeti sjaj i potaknuti rast. Isperite rižinom vodom kosu nakon uobičajenog pranja šamponom i – to je to.

AKNE NESTAJU VRLO BRZO

Vaše lice nikako da se riješi neugodnih akni? U tom slučaju upotrebljavajte rižinu vodu i to tako da ju nanosite svako jutro i večer uz pomoć blazinica na svoje lice odnosno na mjesta zahvaćena bubuljicama. Folna kiselina prisutna u rižinoj vodi ublažit će upalu i djelovati umirujuće.

Osim u njezi, voda od riže pomoći će vam i nakon neprospavane noći odnosno mamurluka, kako biste bili svježi i odmorni. 

Nakon previše pića popijenog navečer slijedi obično jutarnji mamuruk uslijed kojeg ne samo da osjećamo fizičku slabost nego izgledamo kao sablast – iscrpljeno, lošeg tena, s podočnjacima… Da bolje izgledate a i osjećate se pomoći će vam rižina voda. Jednostavno popijte jednu čašu kad se ujutro ustanete. To će osigurati obnavljanje soli u organizmu.

Komentari