Započeo je najukusniji i najkreativniji festival u Zagrebu!

Jučer je kulinarskom radionicom s poznatim osobama službeno otvoren Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola, festival koji spaja hranu i film, a kojem će idućih deset dana moći uživati Zagrepčani i brojni turisti u Zagrebu

Tako su Sanja Doležal, Matija Vujica, Nives Čanović, Iris Androšević Pinjuh, Suzy Josipović Redžepagić, Ankica Dobrić... spremali stara zagrebačka jela – krpice Žitoproizvoda sa zeljem i krpice s krumpirom granadirmarš. Veliki red koji se stvorio kad su poznate osobe dijelile ono što su skuhale pokazao je kako stara, tradicionalna zagrebačka jela nisu zaboravljena, čak štoviše, da su itekako ‘in’.

dsc_5440

Već prvi dan Zrinjevac je premašio je sva očekivanja svih prisutnih. Bio je prepun posjetitelja, ljubitelja hrane i znatiželjnika koji su došli vidjeti koje sve delicije nude brojne gastro kućice u najljepšem zagrebačkom parku.

Festival je započeo uz nastup odličnog Oridano gypsy jazz benda, a nastavljen je projekcijom filma ‘Jiro dreams of sushi’, o prvom sushi majtoru koji je dobio tri Michellinove zvijezdice, a uz koji su posjetitelji mogli uživati u jelima na kućici Binimoto koja se pripremaju i u filmu.

dsc_5542

U sljedećih nekoliko dana festivala čekaju nas mnoge zanimljivosti, svaku večer urbani gradski glazbeni nastupi i projekcije filmova s tematikom hrane poput ‘Paklene kuhinje’, ‘The Tripa’, ‘Today speciala’, ‘A good yeara’, ‘Stranputice’ i mnogih drugih, zatim kulinarske radionice u kojima će kuhati poznati hrvatski chefovi poput Priske Thuring iz Dubravkinog puta, Marine Gaši iz novigradske Marine i Ante Dupina iz konobe Opat s Kornata te brojne delicije na našim gastro kućicama.

dsc_5851

Novost ovosezonskog festivala je čak 15 meeting pointa u kojima se tijekom festivala po posebnim cijena može kupiti neko filmsko jelo ili čak meni.

Komentari