Četiri filma s Vukovarskog filmskog festivala

Ovogodišnji jubilarni 10. VFF donosi u kino Tuškanac 4 filma

Riječ je o ratnoj drami ‘Rat’, danskog kandidata za Oscar, beskompromisnu studiju nerazjašnjenog ratnog zločina danskog zapovjednika vojne postrojbe u Afganistanu; drami ‘Kolonija’, baziranu na istinitim događajima s odličnom glumačkom ekipom koju predvodi Emma Watson u glavnoj ulozi; nagrađivanu mračnu talijansku kriminalističku dramu ‘Suburra’ te poljsku dramu ‘Sjedinjene države ljubavi’, koja prati drame četiriju, na izgled, sretnih žena koje osjećaju da je došlo vrijeme da promijene živote i izbore se za sreću.

Ponedjeljak, 5. rujna u 19 h

Rat (Krigen, A War, Danska, 2015.); r/sc: Tobias Lindholm; f: Magnus Nordenhof Jønck
igrani, boja, digitalno, 115 min
Uloge: Pilou Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim

O filmu: Kao redatelj napete Otmice i scenarist nagrađivanog Lova u kojem Mads Mikkelsen glumi žrtvu sumnje na pedofiliju, Tobias Lindholm pokazao se stručnjakom za anatomiju ljudske psihe pod pritiskom okoline. Njegov drugi samostalni igrani film Rat beskompromisna je studija nerazjašnjenog ratnog zločina koja uvlači gledatelja u um Clausa Pedersena, predvodnika vojne postrojbe u Afganistanu. Iako u suštini pošten i brižan, Claus će se u žaru borbe naći na tankoj granici između principa i protokola te donijeti odluku kojom će spasiti svoje vojnike, ali će ostaviti teške posljedice za njega i njegovu obitelj.

Utorak, 6. rujna u 19 h

Kolonija (Colonia, Njemačka, Luksemburg, Francuska, 2015.); r: Florian Gallenberger; sc: Torsten Wenzel, Florian Gallenberger; f: Kolja Brandt
igrani, boja, digitalno, 110 min
Uloge: Emma Watson, Daniel Brühl, Michael Nyqvist, Richenda Carey

VFF-Kolonija

O filmu: Čile 1973. godine. Očajnička potraga mlade žene za dečkom kojeg su oteli i nasilno odveli u ozloglašenu Koloniju Dignidad, sektu iz koje nitko nikad nije pobjegao. Film je snimljen prema istinitom događaju.

Srijeda, 7. rujna u 19 h

Suburra (Italija, Francuska, 2015.); r: Stefano Sollima; sc: Giancarlo De Cataldo, Carlo Bonini; f: Paolo Carnera
igrani, boja, digitalno, 130 min
Uloge: Pierfrancesco Favino, Greta Scarano, Jean-Hugues Anglade

VFF-Suburra

O filmu:
Suburra, zloglasno predgrađe Rima, carstvo je ambicioznog trgovca nekretnina. Gangster poznat kao Samurai dokove Rima želi pretvoriti u novi Las Vegas. Država Italija, Vatikan i mafija – svi su uključeni u ostvarenje zajedničkoga cilja. Međutim, mir neće potrajati dugo.

Četvrtak 8. rujna u 19 h

Sjedinjene države ljubavi (Zjednoczone stany milosci, United States of Love, Poljska, Švedska, 2016.); r/sc: Tomasz Wasilewski; f: Oleg Mutu
igrani, boja, digitalno, 104 min
Uloge: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz

VFF-Sjedinjene drzave ljubavi

O filmu:
Početak je devedesetih godina i poljsko se društvo, nakon godina stagnacije, pokušava redefinirati. Glavni likovi su četiri žene u malom provincijskom gradu: Agati, mladoj majci zarobljenoj u lošem braku, privlačan je svećenik te ga potajno promatra; učiteljica Iza je u dugogodišnjoj vezi s oženjenim liječnikom; profesorica ruskog jezika, Renata, želi blizak odnos s mladom susjedom Marzenom koja predaje sport i ples, dok Marzena sanja o svjetskoj manekenskoj karijeri.

Svi su filmovi prevedeni. Ulaznica 15 kuna, za članove Filmskih programa 10 kuna. Program ostvaren u suradnji s Vukovar film festivalom.

Preporučujemo

Komentari