Gromoglasan pljesak za ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića

Dugometražni igrani film 'Zvizdan' scenarista i redatelja Dalibora Matanića premijerno je prikazan na 68. Filmskom festivalu u Cannesu

Redatelj Dalibor Matanić zajedno s glumačkom ekipom svog posljednjeg autorskog uratka ‘Zvizdan’ posljednjih dana uživao je u Cannesu, gdje na 68. filmskom festivalu premijerno prikazan taj dugometražni film. Svečana premijera održana je u sklopu službenog programa Un Certain Regard, u sali Debussy, a ekipu je prije projekcije filma pozdravio umjetnički direktor festivala Thierry Frémaux. Publika je pak projekciju ispratila gromoglasnim pljeskom, što je idealna prognoza za veliki uspjeh ovoga filma.

Dalibor Matanić, Nives Ivanković, Tihana Lazović
Dalibor Matanić, Nives Ivanković, Tihana Lazović

Radnja filma ‘Zvizdan’ događa se kroz tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem, te prati tri ljubavne priče o zabranjenoj ljubavi. U glavnim ulogama su: Tihana Lazović i Goran Marković, a uz njih glume i Nives Ivanković, Dado Ćosić, Stipe Radoja, Trpimir Jurkić, Mira Banjac, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Tara Rosandić i Ksenija Marinković. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlić, skladatelji su Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz, a dizajner zvuka Julij Zornik. Producentica je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Petra Vidmar, Frenk Celarc, Nenad Dukić i Miroslav Mogorović.

Dado Ćosić, Tihana Lazović, Dalibor Matanić, Nives Ivanković, Ankica Jurić Tilić
Dado Ćosić, Tihana Lazović, Dalibor Matanić, Nives Ivanković, Ankica Jurić Tilić

Foto: Profimedia

Komentari