Jurica Popović: ‘Često poželim da imam neku moć…’

Glazbenik Jurica Popović nerijetko poželi da ima neku moć, o čemu pjeva u svojoj pjesmi za koju je snimio (i režirao) spot

Otkako je prošle godine izdao album ‘Osobno’, Jurica Popović nastavlja izdvajati singlove te snimati video uratke. Od nedavno se može pohvaliti svojim sedmim videom u kojemu mu je ponovno pomogla i njegova životna suputnica, pjevačica i modna dizajnerica Matija Vuica. Upravo je ona autorica fotografija i snimke, dok Jurica potpisuje glazbu, tekst i aranžman, a svoj je spot i sam režirao. Kao i mnoge ranije, premda o tome nije govorio.

‘Vrijeme je da kažem da sam sve svoje videospotove, kao i videa Gracije sam osmišljavao, ali se nikada nisam potpisivao. Video je moj omiljeni oblik izražavanja još od vremena Trotakt projekta osamdesetih godina, preko Gracije, sve do danas. To je više od sto videouradaka’, kazao nam je Popović te ‘obećao’ kako ovo nije njegov posljednji video sa spomenutog albuma.

‘…što se to dogodi
pa se sreća odgodi
za neki drugi svijet
za neki novi let…’

Stihovi su to Popovićeve pjesme ‘Da imam neku moć’, stoga smo ga upitali poželi li i on kakvu moć i zašto. ‘Promatrajući ovaj svijet često poželim imati neku moć, a da me pri tome ne ‘prebaci’ pamet. Moje pjesme moj su osnovni alat, njima pokušavam reći i u srca drugih prenijeti svoja godinama brušena razmišljanja. Pjesmama želim ukazati da, bez obzira na sve nedaće koje prate naše živote, uvijek postoji bolje sutra koje mi moramo isprovocirati našim postupcima. Hrabrost i strpljenje dio su toga puta’, kazao nam je.

Komentari