Sara Renar: ‘Nastup prije koncerta Macy Gray bit će još jedna proslava mog 30. rođendana’

Prije Macy Gray u Tvornici kulture nastupit će Sara Renar

Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray, 9. ožujka nastupa u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje će uživo izvesti neke od pjesama sa svog novog albuma ‘Stripped’. Album je i sniman uživo, u crkvi u Brooklynu bez naknadnog miksanja i uređivanja, a kritika govori da se njime Macy vraća na scenu bolja no ikada prije. Prošle je godine ovjenčan neovisnom nagradom za najbolji jazz vokalni album, a odmah po izlasku ‘debitirao’ je na trećem mjestu Billboard Jazz albuma. Uz nove autorske pjesme poput ‘Annabelle’, ‘The Heart’ ili ‘Lucy’, koju je s bendom napisala na snimanju, Gray je na album ‘Stripped’ uvrstila i novu verziju njenog megahita ‘I Try’ u kojoj ponovo pokazuje vokalnu nadmoć ili ‘She Ain’t Right For You’ kojem je dodan reggae prizvuk, a poigrala se i s ‘Redemption Song’ Boba Marleyja i coverom ‘Nothing Else Matters’ koju originalno potpisuje Metallica.

No prije nego li zagrebačka publika počne uživati u njezinim izvedbama, zagrijat će ih sjajna kantautorica Sara Renar.

‘Znam za to od ove subote, vijest sam dobila baš kad sam bila na turneji, točnije u Banja Luci i bilo mi je to doista lijepo iznenađenje. Jako volim glazbu Macy Gray, a ta svirka taman pada na dan nakon mog 30. rođendana tako da će to biti još jedna super proslava’, kazala nam je Sara, koju je za predizvođača odabrao tim slavne soul kraljice, zbog čega je posebno ponosna.

A ponosna je i što će uskoro nastupiti na dodjeli Porina, koja će se 17. ožujka održati u splitskoj Spaladium Areni. Osim toga, sretna je i zbog dvije jako važne nominacije. ‘Imam dvije, dosta bitne nominacije – za najbolji album alternativne i klupske glazbe te onaj za album godine. No veselim se Porinu zato što ću imati priliku nastupiti’, kazala nam je Sara te na pitanje očekuje li i statue dodala: ‘Važno je sudjelovati, no to bi bilo prekrasno’.

 

 

Komentari