Djevojke su poludjele za crnom maskom za lice

Navodno uklanja sve mitesere

Gotovo da nema osobe koja se nije susrela s dosadnim crnim točkicama na licu, odnosno miteserima. Nanošenje pudera, korektora i krema aplikatorima, na kojima se nakuplja mnoštvo bakterija, samo je jedan od uzroka nastajanja zatvorenih pora na licu. Rješenje za ovaj problem je crna maska od aktivnog ugljena. Postala je apsolutni hit među beauty blogericama.

Maska je dostupna kao gotovi proizvod koji možete kupiti u drogerijama. No, možete ju i same izraditi kod kuće. S vlastitom maskom možete postići jednako dobre rezultate kao s originalnom. Sve što vam je potrebno za izradu su ljepilo za drvo ili papir i aktivni ugljen u prahu, koji možete kupiti u svim ljekarnama. Pripazite da ljepilo nije otrovno.

Postupak: napravite gustu smjesu od ugljena u prahu i ljepila. Potom četkicom za puder nanesite masku na područje lica na kojemu su miteseri ili na čitavo lice. Nakon što se maska osuši, odlijepite ju s lica. Izbjegavajte područja na kojemu su dlačice jer bi u suprotnom postupak skidanja maske mogao biti prilično bolan.

Potrebno je napomenuti da ni jedan proizvod ne djeluje jednako na različite osobe. Dok je jedna skupina djevojaka zadovoljna rezultatima, druga tvrdi da im je maska isušila kožu. Stoga je najbolje prvo testirati proizvod na malom dijelu lica.

Komentari