Koliko su žene uistinu spremne trpjeti zbog ljepote

Što su to sve žene spremne pretrpjeti u ime ljepote? Doznajte u nastavku, vjerujemo kako ćete se u mnogo čemu prepoznati

1. Uvijanje trepavica

Očito nije dovoljno što svaki dan nanosimo olovku na kapke i niz sjenila (naravno, ne sve odjednom!), nego uz sve to još smo spremne i trepavice uvijati spravicom koja nas izgledom može asocirati i na srednji vijek – i sprave za mučenje! Prirodno je da su naše trepavice štit koji sprečava ‘napadače’ na oko, no zašto se borimo protiv prirode i nastojimo trepavice što više odmaknuti od oka – pod izlikom da nam oko izgleda veće i ljepše!

2. Uske traperice

Postoji ‘ples’ koji je poznat baš svakoj ženi na svijetu. Uglavnom započinje tako da se prvo savijemo malo prema unazad i spustimo zadnjicu u nastojanju da obučemo omiljene traperice (kao po zakonu one su baš uvijek barem za pola broja manje od onih koje nam trebaju!). Zatim liježemo na krevet i nastojimo uvući trbuh po mogućnosti toliko da nam dodirne leđnu kralježnicu. U hipu povlačimo patent zatvarač i konačno udišemo zrak, moleći dragog Boga da nam pri ustajanju ne pukne! Na kraju još malo prošetamo po sobi i napravimo nekoliko sklekova kako bi se hlače taman raširile toliko da nas ne pritišću i eventualno ne uzrokuju ‘trajno oštećenje’. Koliko god smiješan ovaj naš ritual izgledao i koliko god on označavao našu upornost da izgledamo što vitkije, nošenje preuskih hlača može naškoditi cirkualciji pa čak i uzrokovati probleme u području intimne zone.

3. Visoke potpetice

Generalno, visoke potpetice izdužuju figuru, ‘uče’ nas kako uspravno i lijepo hodati i stvarno su ženstven modni dodatak. No, priznajte visoke potpetice uzrokuju i žuljeve, bolne noge, slabu cirkulaciju, a bome i mogu trajno oštetiti kosti na stopalima. Ako im ne možete odoljeti nastojte ih tijekom dana (da nitko ne vidi i ne osjeti) skinuti ispod stola ili, još bole, presvući se u cipele s niskom potpeticom dok ste na poslu. Kad krenete na važan poslovni sastanak ponovno ih možete obući. Svakako se pomognite s raznim kremama za ublažavanje bolnih i otečenih stopala te mekanim jastučićima za mekše hodanje u njima!

4. Depilacija

U nastojanju da uklonimo dlake za svakog centimetra tijela, osim na glavi, pretrpjet ćemo takve bolne tretmane od kojih bi muškarci – pobjegli glavom bez obzira! No, za lijepe i glatke noge i baršunasti dodir pod prstima u stanju smo doista biti vrlo hrabre.

Još je nekoliko beauty rituala za koje smo spremne ‘stisnuti zube’, a koji su to doznajte na portalu Elle.hr – ovdje

 

Komentari