Zašto je vitamin E dobar za kosu?

Ulje s vitaminom E ubrzava cirkulaciju vlasišta, poboljšava teksturu i kvalitetu kose pa se često upotrebljava u tretmanima protiv ispadanja kose i kod drugih problema

Stimulira rast ‘kose’

Ulje vitamina E iznimno je bogato antioksidansima, što poboljšava imunološki sustav i cirkulaciju krvi u stanicama u cijelom tijelu, uključujući i vlasište. Upravo je dobra cirkulacija pravi stimulator rasta zdrave i bujne kose.

Prevenira prerano ‘starenje’ kose

Kako utječe na usporavanje starenja stanica u tijelu, tako vitamin E neminovno utječe i na usporavanje starenja kose. Zahvaljujući upravo antioksidansima vrlo uspješno sprječava pucanje vlasi i sijedenje kose.

Kosi daje sjaj

Redovotim tretiranjem kose uljem vitamina E ona nakon kratkog vremena postaje sjajnija i ljepša. Zato se preporučuje minimalno jednom tjedno masirati vlasište ovim bogatim uljem koje će dubinski hidratizirati vlasište, ali i kosu od korijena do samih vrhova. Na taj način ćete obnoviti izgubljeni sjaj kose te istodobno stimulirajući proizvodnju sebuma koji je zaslužan za raskošnu grivu na vašoj glavi.

Obnavlja ispucale vrhove

Što od sunca, vjetra, stalnog sušenja, uvijanja ili peglanja… kosa trpi razna oštećenja pa joj ništa ne godi više od tretmana vitaminom E koji će u trenu popraviti svu nastalu štetu.

Komentari