Humanitarno modno događanje za pomoć djeci

U sklopu humanitarne akcije 'Udahnimo život' u petak 29. svibnja s početkom u 19h u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt održat će se predstavljanje kolekcija hrvatskih dizajnera odjeće i nakita, a sva sredstva bit će donirana Klinici za dječje bolesti Zagreb 'Klaićeva' za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa

U petak 29. svibnja započinje humanitarna akcija ‘Udahnimo život’ kojom se prikupljaju sredstva za nabavku posebnog instrumenta za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Riječ je o Bonfils intubacijskom endoskopu koji je nužno potreban Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Akcija će započeti modnom revijom hrvatskih dizajnera odjeće i nakita koji će svoje najnovije kolekcije predstaviti u Muzeju za umjetnost i obrt. Sva sredstva od kupnje ulaznica za ovo humanitarno modno događanje bit će donirana Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa.

“U velikom mehanizmu kakav je bolnica, svaki kotačić je iznimno bitan. Onaj jedan koji bi se baš sad izvrsno uklopio u mehanizam Klinike za dječje bolesti Zagreb Klaićeva jest Bonfils intubacijski endoskop, instrument za osiguranje zračnog puta u anatomski otežanim uvjetima. Upravo je to razlog pokretanja velike humanitarne akcije ‘Udahnimo život’ kojom se skupljaju sredstva za nužno potreban instrument. Bonfils retromolarni intubacijski endoskop posebno je pogodan kod limitirane pokretnosti vratne kralježnice, trizmusa ili okovratnika, jer svojom konstrukcijom prati anatomsku strukturu i nije potrebno primjenjivati povećanu silu te je zato osobito prikladan kod otežane intubacije djece. Uspješnost intubacije je 99%, osim u ekstremnim slučajevima kad usna šupljina nije prohodna. Nabavkom tog uređaja uveliko bi se olakšalo malim pacijentima kao i njihovim liječnicima”, objašnjava pročelnica Zavoda za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno lječenje Klinike za dječje bolesti prof. dr. sc. Ljiljana Popović, dr. med.

U petak će u Muzeju za umjetnost i obrt svoje kolekcije predstaviti modni brendovi Hippy garden, LP design i DI Dizajn, dizajnerice Iva Karačić i Ivona Martinko, a posebnu notu čitavom događaju dat će dječja revija modnog brenda daVida’s. Projekt su podržali i dizajneri nakita Zdravka Radić, Sabina Kolonić, Saša Magdić, Andrea Rosandić, te Eva Lumezi. Uz pratnju gudačkog kvarteta FOUR by Quartet nove modele uzvanicima će predstaviti plesačice plesnog centra Tala.

“U razgovoru s dr. Markom Mesićem o potrebama djece koja se nalaze na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb Klaićeva rodila se želja za pomoći. Željeli smo osvjestiti i građane o potrebama bolesne djece, pa otuda proizlazi akcija ‘Udahnimo život’. Puno puta čovjek osjeti potrebu pomoći i često se zapitamo koliko uopće svatko od nas kao pojedinac zaista može pomoći. Potaknuti takvim osobnim razmišljanjima i vlastitim iskustvima iz svakodnevnog života i mi dizajneri udružili smo snage kako bi pokazali što možemo učiniti za naše najmlađe”, rekla je Ivana Bačelić Sajko, dizajnerica brenda DI Dizajn i jedna od inicijatora humanitarne akcije ‘Udahnimo život’.

Budite i vi dio ove humanitarne priče i kupnjom ulaznice po cijeni od 100,00 kuna pridružite se liječnicima Klinike za dječje bolesti Zagreb Klaićeva i hrvatskim dizajnerima kako bi ostvarili cilj i skupili sredstva potrebna za kupnju Bonfils intubacijskog endoskopa.

Humanitarnu akciju ‘Udahnimo život’ također možete podržati donacijom na žiro račun HR8823600001501627850 sa svrhom plaćanja DONACIJA ZA KLAIĆEVU – UDAHNIMO ŽIVOT.

Foto: Press

Komentari