Sudjelute u humanitarnoj utrci u Maksimiru!

'Trčimo za dijete 31' naziv je humanitarne utrke koju organiziraju Marijini obroci Hrvatska. Ta humanitarna organizacija danas hrani 996 926 djece diljem svijeta, te želi postići da svako gladno dijete na mjestu obrazovanja ima obrok

Marijini obroci Hrvatska organiziraju humanitarnu utrku pod nazivom ‘Trčimo za dijete 31’. Održat će se u zagrebačkom parku Maksimir, 31. svibnja.

“Svi su pozvani trčati s nama 5 km kroz zelenilo najljepšeg zagrebačkog parka. Za naše podupiratelje netrkače osigurali smo popratni program ispunjen glazbom i modnim sadržajem, a bit će i igara za najmlađe. Dođite i budite dio ovog globalnog projekta. Vidimo se 31. svibnja u 10h u Maksimiru!”, stoji na Instagram stranici ogranizacije Marijini obroci Hrvatska.

Marijini obroci

Marijini obroci započeli su 2002. godine kao program prehrane u školama koji je provodila organizacija Scottish International Relief. Danas, Marijini obroci svakodnevno hrane više od 996 926 djece u Africi, Aziji, Latinskoj Americi i Istočnoj Europi. Sjedište organizacije Mary’s Meals smješteno je u mjestu Craig Lodge u Škotskoj, ali skupine podupiratelja javljaju se diljem svijeta. Hrvatska udruga Marijini obroci osnovana je u srpnju 2009. godine

Vizija Marijinih obroka

Izvadak iz Izjave o vrijednostima Marijinih obroka

“S Marijinim obrocima usuđujemo se sanjati. Kako se sve više i više ljudi uključuje u pokret Marijinih obroka radujemo se danu kada će svako dijete moći dobiti svakodnevni obrok u školi. Da bismo to ostvarili trebamo vašu pomoć, bilo kroz donacije, molitvu, vaše vrijeme ili vaše vještine.”

Prosječno 120 kn dovoljno je da osigurate da jedno dijete tijekom jedne školske godine dobiva Marijine obroke. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, čini veliku razliku u životima gladne djece.

Na koji sve načn možete pomoći pogledajte na službenoj stranici Marijni obroci Hrvatska!

Foto: Instagram

Preporučujemo

Komentari