Božićni i novogodišnji blagdani sve su bliže i pravi je trenutak za predstavljanje pjenušca prikladnim za svečane događaje. Mjehurići pjenušca svaku zabavu ili mirna intimna druženja, blagdanske objede, a naravno i doček Nove godine učinit će posebnima
Uživanje u škakljanju mjehurića i bockanje nepca izaziva ushićenje danas kao i u 17. stoljeću jer bio je to početak vrednovanja vina koje je, prvo s neželjenim mjehurićima, legendarni Dom Perignon usporedio s kristalnim, zlatnim zvijezdama što bliješte na nebu i obasjavaju nas noćima.
Pjenušac kao aperitiv vas uvijek dodatno osvježi i oraspoloži i spremni ste kasnije uživati u svim jelima i vinu koje slijedi nakon toga. Prirodno pjenušavo vino Kabola Re radi se tradicionalnom šampanjskom metodom za koju je Vinarija Kabola iz Istre, nagrađena srebrnom medaljom na natjecanju Decanter World Wine Awards u Londonu 2015. godine.
U predivnom Istarskom krajoliku na brežuljku Štancija u između Buja i Momjana, prostiru se vinogradi vinarije Kabola, okruženi bogatom netaknutom prirodom.
Među bijelim vinima Vinarije Kabola osebujna je kreacija Pjenušac Re. Pjenušac Re odlikuje se zlatnom, slamnato žutom bojom te postojanim i mnogobrojnim i perlicama, pa je odličan izbor za sve ljubitelje finog perlagea. Na mirisu je ugodan, svjež i lepršav. Okus je trajan, punije strukture, elegantno zaokružen, harmoničan. Nakon što se malo zadrži u čaši, ovaj će pjenušac odavati nježne tropske arome ananasa. U ustima je pjena osjetno mekša i zaobljenija, umiljata i mazna, postojana a mjehurići brojni i sitni. Idealna temperatura posluživanja pjenušca Kabola Re je 6 do 8°C.
Uživajte u svakom trenutku i neka i vas dotaknu blistave zlatne zvijezde!
Komentari