Približavam se Zagreb Coffee & Chocofest – 5. festival kave i čokolade. Od 11. veljače na najvećem zagrebačkom trgu, dođite, kušajte, slikajte, pjevajte, čitajte, zaljubitese! Sve u duhu kave i čokolade!
Jubilarni 5. festival kave i čokolade – Zagreb Coffe & Chocofest od 11. do 14. veljače na Trgu bana Jelačića bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja hedonizma i slatkih užitaka koje nepcu pružaju kava i čokolada. Tijekom četiri dana festivala predstavit će se najbolji od najboljih hrvatskih i svjetskih proizvođača kave i čokolade. Kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju brojni hrvatski i inozemni proizvođači predstavit će najnovije trendove u gastronomiji i industriji kave i čokolade.
Najava festivala započinje već 10. veljače u Winebaru Dobra vina gdje će chef Goran Geršak pripremiti večeru na kojoj će se događati čudesni spojevi poput lososa sa čokoladom uz rizling ili čokoladirani gulaš od vepra sa merlotom.
Posjetitelji festivala moći će premijerno na hrvatskom tržištu uživati u kavama poznatog bečkog brenda kave Helmut Sacher, iz grupacije nadaleko poznate Sacher torte. Pripremili su i vinatge cafe kombi izvan šatora na kojem će se moći popiti kava i pronaći nešto za poklon za Valentinovo. Na Barcafféovom štandu svi posjetitelji imat će priliku probati savršeni espresso, okušati se u latte artu, uživati uz koktele od kave i zaigrati nagradne igre uz Black ‘n’ Easy – kavu nove generacije.
U vinitekama Vivat fina vina za vrijeme trajanja festivala odvijat će se prigodna degustacija i prigodna prodaja odabranih vina u idealnom spoju sa Nadalina čokoladama. Hoteli Dubrovnik, Sheraton i Westin ponudit će prigodne coffee & choco menije u svojim restoranima i barovima.
U četvrtak 11. veljače Marinko Biškić i Nadalina predstavit će priču od zrna kakovca do gotove čokolade – cijeli proces proizvodnje ispričan na način jednog pankera i ozbiljnog chocolatiera. Oni željni pustolovina uživat će u putopisu Ivane Orešić pod nazivom ‘Kava – crno zlato jugoistočne Azije’, a oni željni dobre glazbe moći će zaplesati na melodije koje nam je pripremila Danijela Večerinović.
U petak 12. veljače naša poznata književnica Julijana Matanović uz kavu će nam pričati priče o kavi i predstaviti svoju knjigu ‘I na početku i na kraju bijaše kava’. Ljubitelji vina također će doći na svoje – ovaj put u radionici spajanja vina i čokolade okušat će se Vivat fina vina i Nadalina čokolade. O psihološkom utjecaju čokolade i kave, kao i njihovim posljedicama moći će se saznati na prezentacji psihologinje Vanje Varge iz Centra za kulturu prehrane.
Subota je rezervirana za zabavu i umjetnost. U festivalskom paviljonu jedna od naših najboljih slastičarki Dragica Lukin radit će skulture od čokolade. U večernjim satima DJ će dodatno zagrijati atmosferu uz glazbene hitove 70-tih, a na vanjskoj pozornici očekuje nas cjelodnevna zabavni program Story FESTA.
Nedjelja je dječji dan – u suradnji sa portalom Djeca.hr organizirane su kulinarske i kreativne radionice za djecu. Nedjelja je i dan za humanitarnu akciju – u suradnji sa tvrtkom Mlinar koja je donirala tortu od 15 m organizirat će se zajednička akcija prodaje torte u humanitarne svrhe.
Povodom Dana zaljubljenih svi posjetitelji zaljubljeni u kavu i čokoladu moći će se na Trgu bana Jelačića zagrliti i slikati sa velikim Zagreb Coffee & Chocofest srcem.
Vidimo se na Zagreb Coffee & Chocofestu! Kad slađe ne može biti!
Komentari