‘Pacijenti’ konačno i pred publikom

Dugoiščekivani mjuzikl PACIJENTI autora HULJIĆ-GAVRAN-BARBERIĆ sinoć je premijerno prikazan u prepunoj dvorani Vatroslav Lisinski. Sjajan ansambl kojeg predvode Hana Hegedušić i Damir Kedžo zaslužni su što se u Lisinskom sinoć dugo orio pljesak oduševljene publike

Svečanu premijeru koja je bila rasprodana tjednima unaprijed, dolaskom su uveličali brojni uzvanici, između ostalih: Doris Dragović, Maksim Mrvica, Jelena Rozga, Petar Grašo i Danijela Martinović, Jacques i Brigita Houdek, Miro Ungar, Anja Šovagović Despot, Mia Begović, Sanja Vejnović, Ivana Husar, Zlatko Mateša i Bojana Maglaić, Ante Vrban, Aleksandra Dojčinović, Mirna Maras, Marko Tolja, Miran Kurspahić i Nina Mia Čikeš, Doris Pinčić, Jole, Korana Gvozdić i Ivan Šarić te brojni drugi.

‘PACIJENTI’ su se pripremali mjesecima, a mnogobrojna publika nije sinoć krila oduševljenje sjajnim vibracijama, glazbom i zabavom koja je nadmašila sva njihova očekivanja, a koju im je prenio ovaj originalni hrvatski mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje. Libreto za mjuzikl napisao je Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić, dok je redatelj i koreograf Igor Barberić.

Ansambl kojeg je publika nagradila gromoglasnim pljeskom, predvođen hvaljenim Damirom Kedžom i Hanom Hegedušić, a sljede ih sjajni Hrvoje Fretić, Sanja Crljen, Vesna Ravenšćak, Jasna Jozić.. u dva su sata nadmašili sva očekivanja prepune dvorane Lisinski.

‘Presretan sam, zadovoljan sam, prošlo je bolje nego sam i sam očekivao. Svi ljudi koji su došli na premijeru su došli na povjerenje i na imena autora, i po prvi puta sam osjetio tremu sat vremena prije predstave, ali vrlo brzo je nestala s prvim smijehom, prvim aplauzom, reakcijama na ono što smo im ponudili i vjerujem da smo opravdali to povjerenje. Jedino sam se bojao ovako velike dvorane ali je dvorana Lisinski je položila ispit a vjerujem i mi s njim. Pozivam sve da dođu vidjeti!’, rekao je autor glazbe Tonči Huljić nakon dugotrajnog pljeska koji se orio dvoranom Lisinski.

Za taj pljesak velike zasluge idu i redatelju te koreografu Igoru Barberiću kome je povjereno da ovoj posebnoj priči na sceni udahne pravi život, a on je još jednom pokazao svoj maestralan talenat: ‘Radio sam sada već na mnogim mjuziklima, ovaj je za mene bio poseban izazov, no imao sam sjajan ansambl i sav neki strah kako će publika reagirati nestao je u prvih 5 minuta. Puno smo i vrijedno radili, mislim da se to na sceni vidi, jako sam zadovoljan i pozivam sve dase dođu dobro zabaviti u našoj ludnici, pardon, psihijatrijskoj klinici!’.

Uz publiku oduševljenje nije krio ni autor libreta Miro Gavran: ‘Predstava je nadmašila sva moja očekivanja! Beskrajno sam sretan što su Zagreb i Hrvatska dobili ovakav mjuzikl. Svi koji su radili na mjuziklu dali su 300 posto od sebe i siguran sam da će ‘Pacijenti’ živjeti jako jako dugo. Mislim da smo dokazali da su u ovoj zemlji čuda mogu dogoditi!’

Dok je publika tijekom predstave u glas pjevala već poznate hitove iz mjuzikla poput pjesme ‘Srce za vodiča’ osobito je ponosna bila autorica songova Vjekoslava Huljić: ‘Ovaj naš pravi hrvatski mjuzikl je za mene velika radost! Ovo je bio jedan veliki izazov novi izazov, novo putovanje tako da smo imali neko posebno nadahnuće i relativno brzo su nastale te pjesme. Mislim da se večeras osjetila sinergija između Mirinog libreta i naših songova. Na kraju kad sam vidjela kako je publika zadovoljna, vidim a je ona poruka ‘srce za vodiča’ došla do izražaja.’

Sljedeće izvedbe mjuzikla ‘PACIJENTI’ u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski na rasporedu su 6. i 19.listopada.

Komentari