Kraljica Elizabeta II. na 90. rođendan pozirala s unucima i praunicima

Kraljica Elizabeta II. godinama nije imala običaj oko svojeg rođendana dizati preveliku pompu. No, 90. je ipak poseban pa je za tu prigodu angažirala svjetski poznatu fotografkinju Annie Liebovitz koja je snimila nekoliko prekrasnih fotografija. Javnost je posebno raznježila ona na kojoj kraljica pozira u društvu svojih petero praunuka i dvoje unuka. Među njima su i dvoje najmlađih, dvogodišnji princ George i jedanaestomjesečna princeza Charlotte, koja baki sjedi u krilu. Fotografija je nastala u Buckinghamskoj palači.

Daily Instagram PostsČast da kraljici peče rođendansku tortu pripala je Nadiy Jamir Hussain, pobjednici britanskog kulinarskog showa. Za ovu posebnu priliku ispeći će tortu od naranče. Tijekom dana Elizabeti II. premijer David Cameron odati će počast u parlamentu, a i topovi će zapucati u Londonu u njezinu čast. Navečer će joj na privatnoj svečanoj večeri rođendan čestitati njezina obitelj.

Kormilo Ujedinjenog kraljevstva Elizabetha je preuzela u dobi od svega 27 godina. Tijekom braka sa suprugom Philipom dobila je četvero djece, sinove Charlesa, Andrewa i Edwarda te kćeru Anne. Jedina je živuća članica kraljevske obitelji koja je sudjelovala u Drugom svjetskom ratu. Naime, Elizabetha je prošla vojnu obuku te se 1945. godine pridružila vojsci i radila kao vozačica i mehaničar u pomoćnim teritorijalnim snagama.

Queen's 90th birthday celebrations

Komentari