Jurica Popović pomiče granice u spotu za pjesmu ‘Lunar’

Matija Vuica pojavljuje se kao gost u spotu Jurice Popovića za pjesmu 'Lunar'

Nakon objave samostalnog albuma instrumentalne glazbe, Jurica Popović pozbavio se video singlovima. Tako smo došli do sedmog singla ‘Lunar’, koji je ujedno i naslovna skladba CD-a, za koju je snimio video na zanimljivim lokacijama doline rijeke Neretve kao što je pješčano ušće i nestvarni zeleni krajolici.

“Kod osmišljavanja spota htio sam pokazati važnost utjecaja Mjeseca na Zemlju, ne samo kroz plimu i oseku, već na njegov utjecaj na sve tekućine našega planeta, utjecaj na naša emotivna stanja kao i na buđenje intuicije. Pri tome su mi kao snimatelji pomagali Marin Veraja, Ico Petrov, Zoran Happ i Ivan Marevich. U montaži i postprodukciji je sudjelovao Mihael Blum koji je inače surađivao u radu cijelog albuma”, kazao je Popović koji su u ‘Lunaru’ ugostio i svoju životnu družicu, Matiju Vuicu. Ona se pojavljuje u neobičnom vokalnom izričaju, ritualnom mazanju blatom i zanimljivom koreografijom. Jurica je pak, sanjar – dirigent koji noću dirigira Mjesecu.

ušće20

“Za tu prigodu sam morao vježbati neke osnove dirigiranja, što mi se na kraju i svidjelo kao neka nova dimenzija u mom životu. Mjesec i ja smo na trenutak postali jedno biće spojeno glazbom, a time i s cijelim svemirom. Namjera je bila pokazati da se ne trebamo ustručavati biti ‘pomaknuti’ jer tko je taj koji određuje kako bi se trebali ponašati. Kad bi se ljudi barem malo prepustili svojim snovima, manje bi stvarali probleme drugima svojim mogućim nepromišljenim postupcima”, govori glazbenik.

jure i matija - spot lunar - 192

‘Lunar’ je pjesma prožeta mislima tuge i ponosa istovremeno. Prikazuje težnju za transformacijom i to uvijek u pozitivnom, harmoničnom smislu.

“Spoznati radost, znači poznavati i tugu. Po mojoj definiciji Lunar je polovina cjeline, čiji je drugi dio Luna (u Starom Rimu ime za mjesečevo božanstvo). To je vječna težnja za skladom i jedinstvom, kao Jin i Jang. Glazbeno istraživati, pomicati granice u svakom pogledu, širiti dobre vibracije, poticati ljude na aktivnost i kreativnost, ohrabrivati sve one koji smatraju da nisu dovoljno dobri za vlastiti izričaj, to mi je namjera. Svojim primjerom želim ukazati da se s malim zrnom nečega može uz rad i jaku volju stvoriti velika pogača”, kaže Popović.

Komentari