Vikend rezerviran za ples

Predstava "Na kavi ispod trepavica" premijerno u Zagrebačkom centru plesa

Povodom Svjetskog dana plesa, koji se tradicionalno obilježava 29. travnja, Zagrebački centar plesa predstavlja premijeru nove predstave Na kavi ispod trepavica. Osim toga, sve posjetitelje očekuje i cjelodnevni zabavni program. Plesna poslastica koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko na rasporedu je 28. i 29. travanja u 20 sati. Ideja događaja je podsjetiti javnost da je ples umjetnički oblik izražavanja i da uživanje u njegovoj univerzalnosti može prevladati sve političke, kulturne i etičke prepreke.

“U želji za iskustvom koje bi bilo zajedničko, univerzalno, ono koje želimo podijeliti s drugima, u stalnoj smo potrazi za strategijama komunikacije, za mjestima susreta, a lako je moguće da smo zapravo ponajviše ‘uključeni’ u svemir upravo u trenucima koji izmiču čvrstoj kategorizaciji racionalnog i događaju se u rascjepu između sna i jave“, istaknula je koreografkinja Zrinka Lukčec Kiko.

Predstavu su još dodatno začinili koautorstvo i izvedba Dore Kokolj i Eni Vesović, dramaturgija Maje Sviben, dizajn projekcije Majde Džanić Bogojević i kostimografija Emine Kušan.

Nakon predstave slijedi otvorenje izložbe fotografija Nikoline Nerat Jukić pod nazivom MOVEM(OM)ENT.

Komentari