Uljepšajte zid iza kreveta u vašoj spavaonici

Spavaće sobe obično su najviše zanemaren prostor u stanu, a zid iza kreveta često je prazna površina s eventualno jednom slikom. Nudimo vam prijedloge kako je možete učiniti ljepšom i zanimljivijom i tako podići cijelu sobu na viši estetski nivo

Naše spavaće sobe u pravilu su prostorije u stanu za čije smo uređenje potrošili vjerojatno najmanje novaca, ali i truda oko estetskog izgleda. Opravdavamo se nedostatkom novaca, malom kvadraturom, činjenicom da je to prostorija u kojoj provedemo nekoliko sati i koja nam koristi samo za spavanje… No, za cjelokupni dojam koji ostavlja vaš stan svakako je bitna i ova prostorija. I ne samo zato. Spavaća soba je prostor u kojem se odmarate ili povučete kada se preko dana želite odmoriti i naći malo privatnosti, stoga je bitno učiniti ga ne samo funkcionalnim i praktičnim, nego i udobnim i lijepo osmišljenim.

Prvo što će vam nakon kreveta upasti u vidokrug je svakako zid iznad njega. A taj zid sve je samo ne osmišljena estetska cjelina. Smatramo da je dovoljno na njega staviti sliku s vjenčanja ili neku umjetničku fotografiju. Novije tendencije u uređenju interijera nude zanimljive prijedloge za uređenje toga zida.

Police i rasvjetna tijela

Ako je riječ o vrlo maloj sobi pa nedostaje mjesta za odlaganje, tada je izvrsno rješenje ugradnja polica. Dobro je kombinirati zatvorene i otvorene police te rasvjetna tijela kako bi se postigla dinamika ili napraviti vizualnu varku kojom se uopće neće primijetiti da je posrijedi prostor za skladištenje. To ćete postići bijelim frontama takvih polica odnosno ako su usklađene s bojom zida. Ovakve police poslužit će i kao noćni ormarići, što je dobro rješenje za malu sobu. Još više mjesta ćete uštedjeti ako te police budu uvučene, a ne istaknute.

Povišeno tapecirao uzglavlje

Ako nije nužno da taj zid bude prostor za skladištenje, uskladite ih s trendovima. Jedan od njih je visoko drveno ili tapecirano uzglavlje koje je ustvari sastavni dio kreveta. Naročito je atraktivno ako je drugačije boje ili teksture od one na krevetu, pa se čini kao odvojen dekorativni element.

Tapete ili naljepnice

Najpovoljnije rješenje za pozadinu kreveta su tapete ili pak naljepnice. Za njih nećete morati izdvojiti puno novaca, a ni vremena. Nanošenje tapeta i naljepnica posao je koji možete obaviti vrlo brzo.

Drveni paneli

I možda najtrendovskiji od svih estetskih zahvata na zidu iznad kreveta, stavljanje drvenih ili tapeciranih panela, doista je podići vašu sobu na veći estetski nivo. Dat će joj potrebnu toplinu i učiniti je elegantnom. Dobra stvar je što možete na takve drvene plohe stavljati i slike i fotografije.

Komentari