Kako ‘nositi’ crveni ruž?

Crveni ruž je definitivno najpopularniji među ruževima, no treba znati kako ga nositi

Crvena je oduvijek bila najatraktivnija boja za usne. Neki će uporište za to pronaći i u psihološkom objašnjenju – naime, u trenucima seksualnog uzbuđenja pojačava se protok krvi u usnama te one postaju rumenije. Stoga se vjeruje da je upravo ta činjenica razlogom početka bojanja usana i to upravo crvenom bojom. No, da bi izgledali zanosno, vrlo je bitno kako crveni ruž nosite na usnama.

1. Pravilno doziranje

Tajna lijepog izgleda i crvenog ruža na usnama je u ostatku lica. Naime, što je blijeđi ten, to je efektniji dojam. Stoga neka na očima bude neko svjetlo sjenilo i tek malo prozračnog rumenila nanesite na obraze. Ako ste se odlučili za crveni ruž, izbjegavajte tuš za oči, dovoljna su samo dva sloja maskare (crna za smeđokose, smeđa za plavuše i crvenokose). Obavezno stavite maskaru na donje trepavice jer će vizualno povećati oči. Na kraju lice lice napudrajte puderom u kamenu ili prahu te dodajte tek malo rumenila.

2. Olovka za usne

Vrlo ružno izgleda kada se crveni ruž ‘razlije’ po usnama ili nedostaje pri krajevima. To ćete spriječiti iscrtavanjem usana olovkom, prije nego nanesete ruž. Tako će duže držati.

Što je još važno ako odaberete crveni ruž doznajte na portalu Elle.hr – ovdje!

 

Komentari