Kocke leda u njezi kože

Led je vrlo efektno i usto prirodno sredstvo kojim ćete pojednostaviti vašu rutinu uljepšavanja i šminkanja. Doznajte kako ga sve možete upotrijebiti

Kockice leda uvijek trebate imati u svome zamrzivaču, ali ne samo zato da biste njima rashladili svoj sok ili neki drugi napitak. Možete ih također upotrijebiti kao kozmetičko sredstvo za koje nećete potrošiti niti jedne lipe, a koje će vam pomoći da izgledate ljepše, svježije i da se na brzinu riješite nekih nedostataka

Čupanje obrva

Oblikovanje obrva pincetom olakšat će kocka leda kojom ćete polako prijeći ili lagano pritiskati po području oko njih. Ovako ćete ne samo ublažiti bol koja nastajte prilikom čupanja, nego i spriječiti nastajanje crvenila i oticanja.

Blistava koža

Želite lijepu i blistavu kožu? U tom slučaju utrljajte kocku leda u kožu lica. Nakon toga posušite je ručnikom i – to je to. Dobili ste sjajnu kožu i to bez šminke. Kroz hladnoću koja dolazi iz leda potiče se cirkulacija, a pore se stisnu tako da lice dobije ružičasti svježi ten. Osim toga, na ovaj način sprečavate nastanak bora na licu.

Baza za make-up

Led je savršen prirodni primer koji se inače koristi kao priprema za nanošenje tekuće podloge. Samo prijeđite polagano s kockom leda cijelim licem, posušite ga i nanesite puder. Kako se zbog hladnoće zatvaraju pore i sebum se zadržava u koži, šminka zato dulje traje, a koža je manje masna.

Zbogom prištićima

Zamotajte kocku leda u ručnik i pritisnite ih nježno na akne na licu ili crveno područje na koži. Hladnoća ovdje pomaže u ublažavanju bolova i upale te postupnom smanjivanju prištića. Ovaj tretman dobro je provoditi redovito svaki dan dok god akne ne nestanu.

Natečene oči

Staro poznato sredstvo protiv podočnjaka i natečenih očiju je led. Kružite kockom leda područjem oko oka dok god možete izdržati hladnoću. Led će smanjiti otok i pospješiti cirkulaciju i za minutu ćete izgledati svježe i odmorno.

Suši lak na noktima

Nakon što ste nalakirali nokte, uronite ih u čašu ili posudu u koju ste ulili hladnu vodu i stavili kocke leda da se otope u njoj. Držite kratko nokte u vodi i lak će se dvostruko brže osušiti.

Komentari