Tajna ljepote krije se u vodi!

Kako pomoći koži da ostane mladolika, a kosi da i nakon sunca i soli ostane sjajna i zdrava? Jedan je odgovor - uz pomoć vode!

Vrijeme nam konačno ide na ruku i sezona kupanja je stigla.
Izvor lijepe, svježe i mladolike kože je… pogađate sigurno – voda! Sada je čak i znanstveno dokazano da naš ten bez vlage brže stari, odnosno od malih borica zbog suhoće brže nastaju duboke i izražene bore. Donosimo vam odgovore kako iskoristiti snagu vode za lijep ten i kako taj eliksir mladosti iskoristiti za ljepšu figuru.

NJEGA

Naše tijelo sastoji se od 70% vode. Koju važnu ulogu ima za zdravlje našeg najvećeg organa kože, možemo samo zamisliti. Drugim riječima, za čist i mladolik ten voda je presudna. Međutim, upravo ljeti naša koža najčešće vrlo teško zadržava dragocjenu vlagu. Posljedica toga je očita – koža je bez sjaja, gruba, nečista, zateže se i nastaju borice od suhoće. Zato upravo sada treba posegnuti za hidratantnim kremama. One će brzo i učinkovito utažiti žeđ kože i dovesti je u stanje da se dugoročno sama uspijeva opskrbljivati vlagom. Kako znati da vam je koža dehidrirana? Napravite test: između palca i kažiprsta primite dio kože na obrazima ili na čelu. Ako se oko tog zahvaćenog dijela stvore male borice, trebali biste odmah posegnuti za kremom.

NUTRIJENTI ZA KOŽU

Sastojci kao što su urea, hijaluronska kiselina rezervoare vode u koži. Oni će joj pomoći i da veže vlagu. Naime, hijaluronska kiselina ima sposobnost na sebe vezati i do 1000 puta veću količinu vode od svog volumena i time automatski izravnava bore. Koja kombinacija sastojaka je najbolja za vas, ovisi o tipu kože koji imate. Kod masnog i miješanog tipa najbolje je koristiti gelove jer oni ne opterećuju i ne ostavljaju mastan trag. Suha koža, s druge strane, pored vlage treba i masnoće, primjerice u formi biljnih ulja. Ipak jedno vrijedi za sve tipove kože – preparat se treba dobro upiti u kožu i ne smije ‘ostati’ na koži.

VITALIZACIJA IZNUTRA

Jedna studija je pokazala da je koža već 10 minuta nakon što ste popili čašu vode bolje prokrvljena i opskrbljena s više kisika. Taj se vitalizirajući efekt dugoročno pokazuje ružičastim tenom. Koliko bi vode dnevno trebalo popiti, ovisi o prehrani, aktivnostima i tjelesnoj težini. S dvije litre vode dnevno ste svakako u zelenom.

H2O ZA BARŠUNASTU KOSU

I naša kosa ljeti naginje suhoći, gubi sjaj i vitalnost. Dragocjenu vlagu kosi će dati preparati s glicerinom ili aloe verom. Važno je i nakon svakog pranja kose koristiti regenerator. On će ‘pokrpati’ i zagladiti površinski sloj vlasi i time zadržati vlagu unutar nje. Također je važno jednom tjedno na kosu nanositi masku i pritom je uputno koristiti proizvode iz iste linije jer se oni nadopunjuju.

Komentari