Da Vinci Bikersi voze za Zagreb u Europskom biciklističkom izazovu

Protekla je subota u Zagrebu protekla u znaku bicikliranja. U sklopu Orange Bike Ride-a, biciklističkog programa i vožnje biciklima središtem Zagreba u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske, a pod okriljem Europskog biciklističkog izazova, održano je i druženje s Da Vinci Bikersima u Kulturno-informativnom centru u Preradovićevoj

Nekoliko je stotina Zagrepčana bicikliralo središtem grada u Orange Bike Rideu i vozilo za Zagreb u sklopu ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova pod motom Vozim za Zagreb, vozim za sebe! Njima su se pridružili i Da Vinci Bikersi – Luka Hrgović, Stipan Tadić, Ozren Manojlović i Duje Medić – te se po prvi put predstavili javnosti u sklopu biciklističkog programa održanog na Cvjetnom trgu i u Preradovićevoj.

Stipan Tadić oslikao je mural posvećen biciklistima

Da Vinci Bikersi voze biciklima “jer nemaju za Harley Davidson” od Zagreba prema Karlovcu via Pisarovina, od Karlovca do Grduna kod Ozlja i rijeke Dobre. “Na rijeci se pridružujemo Moto Legiji, pa se s razlogom šalimo kako smo neka njihova podskupina jer idemo samo na njihov skup. Cilj? Druženje, bicikliranje, zabava, roštilj, pričanje o umjetnosti i baušteli, kampiranje, uživanje u krajoliku, stapanje s prirodom, sprječavanje globalnog zatopljenja; kampirati i jesti grah, i piti prek’ dana”, poručili su Da Vinci Bikersi i dodali kako još vole i bendove kao što su Motorhead, ACDC, Led Zeppelin, Frank Zappa i Humble Pie, što ih osobito povezuje s “bajkerima”.

Ovim muralom Da Vinci Bikersi obilježavaju velikih 10 godina

Posjetiteljima ovog panela je otkriveno da, ukoliko se žele pridružiti Da Vinci Bikersima, uz posjedovanje bicikla moraju proći i specifičnu inicijaciju. Ovom je prigodom obilježeno i jubilarnih 10 godina postojanja Da Vinci Bikersa, u povodu čega je član Stipan Tadić prije par dana u zagrebačkoj Koturaškoj ulici izveo mural. To je istovremeno i dar Zagrebu i Koturaškoj ulici u kojoj je prije 122 godine izgrađeno prvo biciklističko trkalište, ali i podsjetnik na hrabre pionire Zagrebačkog biciklizma i na 130-tu godišnjicu prve biciklističke utrke u Zagrebu.

Svibanj je u Zagrebu u znaku bicikliranja i Europskog biciklističkog izazova – natjecanja europskih gradova u poticanju građana na što češće korištenje bicikala u vožnji gradom. Stoga se svi Zagrepčani pozivaju da, po uzoru na Da Vinci Bikerse, skinu novu besplatnu aplikaciju Naviki te od 1. do 31. svibnja biciklirajući skupljaju kilometre za Zagreb i mlade Zagrepčane. Naime, za svaki prijeđeni kilometar u sklopu Europskog biciklističkog izazova partner projekta, Hrvatska poštanska banka, donirat će jednu kunu na tekući račun posebnih ambasadora ovogodišnjeg izazova, maturanata koji ove godine izlaze iz programa alternativne skrbi Dječjeg doma u Nazorovoj te počinju samostalni život. #vozimzazagreb #vozimzasebe #1kunaza1kilometar

Komentari