Kako je protekao prvi Family day

Na Bundeku je u subotu održan prvi Family day

Uz voditeljsku palicu Ide Prester i Marijane Batinić, Bundek je u subotu bio najveselije i najrazigranije mjesto u Zagrebu i to za čitavu obitelj. Roditelji, bake, djedovi, tete i svi koji se vole zabaviti uz dobar program, došli su posjetiti prvi po redu Family day. Program toplog i sunčanog dana otovorile su svojim nastupom nagrađivane Kloštarske mažoretkinje, nakon kojeg je održan jednostani koncert poznate skupine Zagrepčanke i dečki. S mališanima su se družili vatorgasci DVD-a Hrašće i na opće oduševljenje pokazivali posjetiteljima svoju vatrogasnu opremu i upućivali ih kako se ponašati u kriznim situacijama. Policijska uprava zagrebačka ispred koje je bio Tomislav Korenjak svojim edukativnom programom ‘Stani. Gledaj. Slušaj.’ zaintrigirala je predškolce koji su radosno aktivno sudjelovali u programu. Cjelodnevne animacije za djecu, face painting, sportske igre u organizaciji Malih Sportaša te mnogi drugi zabavni sadržaji za djecu i na sponzorskim štandovima Family day-a, zabavljali su mališane. Tako je na štandu Jane, najmlađima bila zabavna velika društvena igra u kojoj su oni sami glumilii figure, dok su se na štandu Merkura i Melema posjetitelji educirali i isprobavali preventivno zaštitne usluge i proizvode namijenjene cijeloj obitelji. Za sve mame i one koji se brinu o zdravoj prehrani, nutricionistički centar Definicija hrane i nutricionistice Karmen Matković-Melki i Tena Niseteo održale su razgovore i radionicu na temu ‘Pravilna prehrana za male i velike’. Posjetitelji su mogli probati i zdrave sokove ali i kupiti knjige po akcijskim cijenama.

Posjetiteljima su se na štandu Family day-a dijelile cvjetne sadnice OPG-a Mesarić povodom održavanog jubilarnog 50. Floraarta koji je već nekoliko godina lokacijski smješten na Bundeku. Događaj je imao i humanitarnu notu, jer prihodi od prodaje časopisa Adrije Medije Zagreb i njezine family grupe, kao što su tjednik Lisa, Moj lijepi vrt, Moj stan, Lijepa&Aktivna, Sensa i drugih, namijenjeni su za humanitarne svrhe za rad udruge Crveni nosovi.

Nakon edukativnih znanstvenih radionica udruge Baltazar, koji su pohodili mnogi budući znanstvenici, sve je završilo u pjesmi i plesu nastupom Back to Swing plesnog centra te plesnog centra Osmijeh i ansambla Black Angels koji su sa svojih šesnaest plesnih točaka oduševili prisutnu publiku.

Popraćeni velikim pljeskom zatvorili su prvi Family day i time dali naslutiti da će zbog velikog uspjeha ovoga, dogodine biti organiziran i drugi.

Foto: AMZ

Komentari