Ne propustite Europski tjedan mobilnosti i Storybook Lifestyle Teatar!

Od 16. do 22. rujna u Zagrebu se održava Europski tjedan mobilnosti, a tim je povodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisao prijavu i za ovogodišnje sudjelovanje Zagreba u tom Tjednu. U sklopu toga održat će se i Storybook Lifestyle Teatar pa će Europski trg tijekom dva dana biti mjesto okupljanja onih koji umjetnost žive te onih koji u njoj uživaju

Povodom Europskog tjedna mobilnosti na press konferenciji najavljeno je i niz događanja u Zagrebu tijekom Tjedna, s naglaskom na edukaciju, pogotovo djece.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na konferenciji za novinare istaknuo kako je Europski tjedan mobilnosti pokrenula Europska unija s ciljem da se jačaju zdravi stilovi života, a to znači što više pješačiti, voziti se biciklom i poticati javni prijevoz. Istaknuo je kako misli da su građani sve svjesniji, ali da to ovisi i o ljudima i svim udrugama koje im pomažu i od Gradske uprave te da i on svjedoči svojim stilom i načinom života, podsjetivši i da uvijek vozi bicikl 22. rujna na Dan bez automobila. Istaknuo je da je Grad Zagreb prvak Europe, kao prošlogodišnji pobjednik “Europskog tjedna mobilnosti” između više od 2500 gradova-sudionika. Ustvrdio je da su za to najzaslužniji građani. Rekao je da se u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji broj bicikala povećava iz godine u godinu, a broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti se ove i prošle godine smanjio. Četrnaesto izdanje Europskog tjedna mobilnosti održat će širom Europe i svijeta pod sloganom ‘Izaberi, promijeni, kombiniraj’, a zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivi promet i mobilnost.

Program aktivnosti možete pogledati ovdje.

U sklopu Tjedna održat će se i Storybook Lifestyle Teatar kada će na Europskom trgu u Zagrebu nastupiti poznata glazbena imena, ali i performeri – akrobati, žongleri, klauni, pantomimičari, hoola hoop plesačice i štulaši… U petak, 18. rujna posjetitelji će uživati u zanimljivom glazbenom izričaju kazališnog benda kazališta Kerempuh – Chishche Lishche, a u kasnim večernjim satima zaplesat će uz zvukove dobitnika Porina za Novog izvođača godine, benda Bang Bang. U večeri otvorenja manifestacije atmosferu će svojim nastupom zagrijati i posebni gosti – popularni rock bend Vatra. U subotu, 19. rujna pozornicom Storybook Lifestyle Teatra ‘zavladat’ će bendovi Markiz i Radio Luksemburg, ali i finalisti Karlovačko RockOff festivala!

Za one koji posebno uživaju u plesnoj umjetnosti Storybook Lifestyle Teatar u suradnji s Plesnim centrom Osmijeh na pozornicu dovodi plesni ansambl Black Angels, a svoje će umijeće u fantastičnom plesnom performansu prikazati i poznata &M Dance Company. U suradnji s kazalištem Kerempuh ova manifestacija ugostit će i predstavu za koju se traži ulaznica više – 5žena.com – s nekim od najcjenjenijih domaćih glumica.

Umjetnost je važno približiti i najmlađima pa će i za njih, baš kao i za odrasle posjetitelje, prijatelji projekta – Muzej suvremene umjetnosti te Pučko otvoreno učilište organizirati kreativne radionice. Dok oni uživaju u otkrivanju svojih talenata i stvaranju malih umjetničkih remek djela, odrasli će se zabaviti u gastro kutku uz kušanje delicija i finih vina iz ponude Sherry’s Wines & Bites. Delicije za one kojima je draža bavarska kuhinja i čaša piva osigurat će restoran Maximilian, sladokusci će svoj kutak pronaći u slatkoj kućici Magnolia slastica ili Mariola fritula, a oni koji se žele osvježiti zdravim napitkom pronaći će ga u smoothie baru Sokić.

Partner projekta – Opel, na Europskom će trgu posjetiteljima predstaviti novi model automobila Opel Karl, dok će partner JYSK obilježiti proslavu svog 6.rođendana u Hrvatskoj bogatim prigodnim programom za najmlađe.

Grad Zagreb 19. rujna organizira Zagrebačku biciklijadu koja će svoj START imati u 10:00h također na Europskom trgu. Podjela startnih brojeva je u 08:00h, a CILJ je Prepuštovec. Svim biciklistima želimo s(p)retan dolazak na ciljnu točku i nakon zasluženog odmora, povratak u Zagreb, na Europski trg gdje će se opustiti uz bogati program događanja Storybook Lifestyle Teatra.

Storybook Teatar Storybook Teatar

Preporučujemo

Komentari