Predin na bini Dedića prozvao hrvatskim narodnim blagom

Sinoć je u KD Vatroslav Lisinski održan koncert Zorana Predina i Matije Dedića nazvan po njihova dva albuma ‘Tragovi u sjeti 1+2’

Uz slovenskog kantautora Zorana Predina i našeg jazz pijanista Matiju Dedića na pozornicu KD Vatroslav Lisinski, popeli su se i prateći vokali Julija, Anja, Sara te maestro Danilo Ženko. Intimno glazbeno putovanje Predin i Matija započeli su pjesmom ‘Te noći kad umrem, kad odem, kad me ne bude’, Bijelog dugmeta koja im je i dala ideju za albume ‘Tragovi u sjeti’.

‘Mogu se pohvaliti da su mi svi kolege koje sam pitao mogu li im uzeti pjesmu i obraditi je na svoj način, odmah dozvolili, rekli su mi ‘uzmi druže’ i zbog toga sam jako sretan‘, rekao je na samom početku koncerta Predin te otpjevao klasik ‘Budi moja voda’. ‘Svaki put kad smo sretni, kao da krademo trenutke sudbini’, dodao je te izveo pjesmu koju je posvetio svom preminulom ocu ‘Ja bih dao sve da se vratiš u moj zagrljaj’. Zatim je izveo ‘Kosa boja srebra’ posvećena Margiti Stefanović, ‘Potraži me u predgrađu’, pjesmu ‘Čekaj me’, ali i ‘Tvoje nježne godine’, velikana Arsena Dedića. A za nju je dobio je najveći pljesak.

Atmosferu u kojoj je publika na sve zaboravila i prepustila se glazbi obogatile su pjesme ‘Azra’, ‘Pjesma o Vasi Ladačkom’ Đorđa Balaševića, Bajagina ‘Zažmuri’, Predinova biografska pjesma ‘Što bi mi bez nas’, ‘Noćas mi srce pati’ i vječne pjesme ‘Moj galebe’, ‘Ti si mi krvi’, ‘Magla’ Josipe Lisac, ‘Ne, neću plakati’, ‘Tamo da putujem’ s kojom su na najljepši način završili nastup. Publika ih je velikim pljeskom pozvala na bis te je na prvom Predin otpjevao ‘Jesen u meni’ te pjesmu ‘A sad adio’.

Tijekom cijelog koncerta Zoran je između pjesama publiku zabavljao anegdotama, dosjetkama o ljubavi, novcu, nostalgiji, nekim drugim vremenima, a prisjetio se i svojeg mentora i prijatelja, Arsena Dedića. Posebni pljesak dobio je Matija Dedić svojim virtuoznim izvedbama, a Predin ga je nazvao hrvatskim narodnim blagom. Na kraju je otkrio da su video instalacije na koncertu rad njegova sina Roka, koji, među ostalim, snima i spotove za Rolling Stonese.

Čim su se vratili i na treći bis s Arsenovom pjesmom koja je bila veliki hit u Sloveniji – ‘Pegasto dekle’, Zoran se zahvalio Aquarius Publishingu i časopisu Story na organizaciji koncerta, a nije krio ni koliko je sretan što su dupkom napunili dvoranu Lisinski, u kojoj je iz prva reda svog sina te prijatelja slušala i gledala i naša diva Gabi Novak.

Komentari