Tko su nominirani za Zlatni globus?

Mjuzikl 'La La Land' ima sedam nominacija!

S čak sedam osvojenih nominacija, mjuzikl ‘La La Land’ o kojem se nije prestalo pisati od njegove rujanske premijere u Cannesu, s Emmom Stone i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama, predvodi ovogodišnju utrku za Zlatne globuse. Redateljskom ostvarenju Damiena Chazellea smiješe se tako nagrade za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedije, najbolji scenarij te za najbolju glavnu žensku i mušku ulogu u istoj kategoriji.

LLL d 34 _5645.NEF LLL d 13 _2548.NEF LLL d 09 _1627.NEF

Drama o mladiću koji odrasta u siromašnoj četvrti u Miamiju, ‘Moonlight’, sljedeća je s čak šest nominacija, a prati je još jedna emocionalna drama, ‘Manchester By The Sea’, s pet nominacija. U kategoriji drame nominirani su i filmovi ‘Hell Or High Water’, ‘Lion’ i ‘Hacksaw Ridge’ Mela Gibsona. Nominacije za najbolju glumicu u kategoriji drame dobile su Amy Adams (‘Arrival’), Natalie Portman (‘Jackie’), Jessica Chastain (‘Miss Sloane’), Isabelle Huppert (‘Elle’), i Ruth Negga (‘Loving’).

Za najboljeg glumca u istoj kategoriji nominirani su Viggo Mortensen (‘Captain Fantastic’), Denzel Washington (‘Fences’), Casey Affleck (‘Manchester By The Sea’), Joel Edgerton (‘Loving’), i Andrew Garfield (‘Hacksaw Ridge’).

Dodjela koju će voditi komičar i talk show voditelj Jimmy Fallon održat će se 8. siječnja u Los Angelesu. Kompletan popis nominacija možete pogledati na službenim stranicama Zlatnih globusa.

u nastavku pogledajte trailer za film ‘La La Land’!

Komentari