Glazbena čarolija u Atriju Klovićevih dvora

Subota 11. srpnja, Atrij Klovićevih dvora, glazba, scena, izvedba i kostimi... 'Mozart u vrtu!'

Samo tjedan dana uoči ‘Dvorišta’, na redu je “najzabavnije događanje u Zagrebu”, glazbeno-scenskim spektaklom u slavu salzburškoga genija koji jednostavno morate doživjeti!

‘Koncert za pamćenje’, ‘Nezaboravna večer’ i ‘Doživljaj glazbene čarolije’, samo su neki od superlativa koji prate ‘Mozarta u vrtu’. Već petu godinu zaredom Zagrebački orkestar mladih uz podršku Kulturnog makeovera i G.A.D. produkcije priprema ovu jedinstvenu glazbenu poslasticu, koja je naišla na oduševljenje i publike i kritike. Projekt je i turistička atrakcija, a već drugu godinu zaredom održava se uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba.

Don Giovanni i Zerlina, Papageno i Papagena, Tamino i Pamina, čak i jedan mali Kupido… Glazbena čarolija velikog Wolfganga Amadeusa Mozarta, u izvedbi orkestra od 40-ak glazbenika, uz kostimirane glumce i pjevače garantiraju doživljaj koji ne smijete propustiti!

Izvedba će predstaviti dvoje talentiranih mladih pjevača,  sopranisticu Antoniju Dunjko i baritona Davida Šeba, slavna Mozartova pisma čitat će zapaženi glumac Vedran Komerički, a njegovu sestricu Nannerl, koja će publiku voditi kroz ovu glazbeno-scensku čaroliju, tumačit će mlada i nadarena Dunja Fajdić.

Cjelokupnom izvedbom ravnat će zapaženi maestro, veliki promotor djela W. A. Mozarta u Hrvatskoj Igor Tatarević.

Mozartova razmažena supruga Constanza pokušat će u jednom trenutku od svoga dragog Wolfija izvući novce za haljinu po posljednjoj pariškoj modi, a kad utihnu i zadnji zvuci dramatične Simfonije u g-molu pod rukama i prstima Zagrebačkog orkestra mladih, znat ćete da ste doživjeli nešto sasvim posebno. I tada ćete svima moći reći da ste u Atriju Klovićevih dvora na Gornjem gradu u Zagrebu doživjeli – Mozatra u vrtu!

Ulaz za sve zainteresirane je – slobodan!

Komentari