Izložba likovnih radova djece iz Bugarske inspiriranih romanom iz Hrvatske

U utorak 8. rujna u Knjižnici Staglišće Jarun bit će otvorena izložba likovnih radova djece iz Bugarske inspiriranih hrvatskim romanom - 'Probuđena zvona' Sonje Zubović

Ilustracije su nastale tijekom predstavljanja bugarskog izdanja romana, početkom lipnja u gradu Ruse, u sklopu projekta ‘Umjetnost odmor u Galeriji’ u organizaciji Ruse Art Gallery i kulturne suradnje Hrvatske i Bugarske. ‘Probuđena zvona’ nisu samo priča o ekologiji planeta Zemlje već je to priča i o ekologiji duše, ekologiji savjesti. Bugarski izdavač Avangard print želio je naglasiti vrijednost knjige i teme kojom se ona bavi, pa će tijekom gostovanja književnice Sonje Zubović biti uključeni i bugarski osnovnoškolci čije će likovne radove predstaviti i time omogućiti da ih vide i zagrebački osnovnoškolci, kao uspješan spoj poticanja čitanja i kreativnog izričaja.

Boyan Todorov

Na otvorenju će govoriti gospođa Margareta Veleva iz Veleposlanstva Republike Bugarske u Hrvatskoj te književnica Sonja Zubović.

Inače dan kad se otvara ova izložba, 8. rujna, ujedno je i Međunarodni dan pismenosti.

Radovi malih bugarskih ilustratora bit će izloženi do 20. rujna u Knjižnici Staglišće, A. Prosenika 7 na zagrebačkom Jarunu.

Komentari