Izložba ‘The Lonely Walkers’ street art umjetnice OKO

'You can grow up but not grow old' ideja je vodilja novog umjetničkog projekta i stvaralačkog zanosa uspješne mlade umjetnice OKO, koja je ponovo svojim djelima odlučila probuditi kreativnu scenu i pokazati nove ideje i vizije svoje kreativnosti

U zagrebačkoj galeriji Vn (Ilica 163a) u četvrtak, 9. srpnja s početkom u 20 sati, otvorit će se izložba mlade i poznate hrvatske umjetnice OKO. Ona je za ovu izložbu pripremila nešto potpuno novo. Odlučila se prepustiti bojama, novim izazovima, u kojima će ponovo dokazati svoj umjetnički talent, ali se i predstaviti u jednom drugačijem, hrabrijem izdanju.

OKO

‘The Lonely Walkers serija je slika koja je upravo obrnutog likovnog izričaja od crno bijelih grafičkih životinja, to je onaj drugi pristup životu, pun boje i djeluje dječje… realno, za mene puno zahtjevniji, jer zahtjeva veću hrabrost. Jedna od meni najdražih knjiga je ‘Sanjarije usamljenog šetača’ J. J. Rousseaua i ponekad mi se čini da smo svi usamljeni šetači u ovom svijetu u kojem živimo”, rekla je OKO o svom novom izložbenom postavu.

Stvarajući svoja djela, ali i eksperimentirajući sa svojim radom, OKO će se poslužiti uzrečicom: “Everybody has a personal truth. A personal truth is what you believe about yourself when nobody’s listening and nobody’s watching.”
(Svatko ima svoju istinu. A istina u koju vjerujete o sebi je ona koju stvorite o sebi kada vas nitko niti  sluša niti gleda).

OKO

Stvarajući istinu o sebi, OKO je ponovo uspjela stvoriti svojevrsna umjetnička djela, potvrđujući svoje umjetničke vrijednosti i utjecaj na hrvatsku umjetničku scenu na kojoj iznimno dobro participira. Bez obzira u kojem se umjetničkom izričaju predstavlja publici i javnosti.

Komentari