Nagrade za glumce filma ‘Ministarstvo ljubavi’

Stjepan Perić proglašen je najboljim glavnim glumcem, a Dijana Vidušin najboljom sporednom glumicom

Mostar Film Festival – festival filmske glume održan je od 24. do 30. studenoga u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosača u Mostaru te je po prvi put prikazivao filmove u natjecateljskom, dokumentarnom, studentskom i dječjem programu. Za ulogu u filmu ‘Ministarstvo ljubavi’ redatelja Pave Marinkovića, glumac Stjepan Perić izabran je zbog, po riječima žirija, ‘izuzetne glumačke interpretacije u filmu neobične ideje i ironijskog poniranja, koja je gledatelje jednako rastužila kao i razveselila’.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu otišla je u ruke glumice Dijane Vidušin za ostvarenu ulogu u filmu ‘Ministarstvo ljubavi’ za ‘raskošnu igru koja svojom uvjerljivošću i karakterom govori više od slike’.

15250827_615021412032882_6866766851570840381_o

Priča filma, koji je režirao Pavo Marinković, inspirirana je hrvatskim obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi. Što se krije iza priče o udovicama hrvatskih branitelja kojima novi obiteljski zakon osigurava novčanu naknadu zbog smrti supruga, ali i zabranjuje život u izvanbračnoj zajednici s drugim muškarcem, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva ‘izmišljena’ inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenu prekršaja.

Komentari