Kino pod zvijezdama za kraj petog izdanja Noir festivala

Odličnim filmskim noir klasikom 'Gun Crazy' i ponovo nezaboravnim doživljajem gledanja filma pod zvjezdanim nebom, zatvoreno je još jedno izdanje Noir festivala

Dežmanova ulica, Francuski paviljon i kino Studentskog centra poslužili su kao set mističnih i mračnih noir priča te obilježili peto izdanje Noir festivala.

Kao i prethodnih godina i ovogodišnje izdanje Noir festivala ugostio je zanimljive goste usko povezane uz svijet noira koji su ponovo privukli ljubitelje ovog žanra i svojim pričama donijeli dašak noir atmosfere na zagrebačke ulice. Noir festival je ove godine u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj, organizirao francuske večeri noira, te se povodom toga zagrebačkoj publici predstavio Tonino Benacquista koji je u razgovoru s Ursulom Burger pričao o svom svjetskom bestselleru ‘Malavita’, dok je za promociju hrvatske kriminalističke književne scene bio zadužen Velimir Grgić s knjigom ‘Bog Vas mrzi’.

Posljednju noć festivala obilježilo je druženje s direktorom najvećeg noir festivala Eddiem Mullerom te holivudskom divom Peggy Cummins koji su podijelili svoja iskustva vezana uz noir i pričali o zlatnom dobu noira i Hollywooda iz sredine 50-ih i početka 60-ih godina prošlog stoljeća. Razgovori, druženja, odlična scenografija i odabrani noir filmovi zaokružili su još jednu uspješnu noir priču i najavili da će i šesto izdanje Noir festivala biti jednako uspješno s nepresušnim izvorom odličnih noir tema.

A sljedeći vikend Noir festival nastavlja priču s ‘Game Noirom’ u kojem će svoje znanje o videoigrama i transmediji polaznicima radionica prenijeti dr. Jasmina Kallay – scenaristica, autorica i transmedijska kreatorica, Lovro Nola – direktor prvog hrvatskog centra za game dizajn MACHINA, te gost predavač Christian Fonnesbech, svojevrsni mag gejming industrije.

Foto: Press

Komentari