Plesni projekt ‘Sva lica žene’

Bliži se izvedba plesnog projekta 'Sva lica Žene'! Mesto radnje: Močvara; vrijeme radnje: 14. lipnja u 20 sati! Ulaz je slobodan!

Dana 14. lipnja s početkom u 20 sati, u zagrebačkom klubu Močvara održat će se plesno performerski projekt studija Alldance – ‘Sva lica žene’ – koji slavi žene, njihove različite životne faze i emocionalna stanja. Prikazuje ljepotu žene ratnice, smjelu ženu ljubavnicu, ranjivu i ponekad nesigurnu ženu te nesalomljivi duh žene koja se suočila s velikim izazovima te unatoč tome nije izgubila radost življenja. Realne priče žena koje nastupaju, koje su dale svoj pečat, svoju emociju, svoju priču.

U projektu ne sudjeluju profesionalne plesačice već žene koje su odabrale pokret kao medij izražavanja. One ovdje imaju priliku izraziti i pokazati onaj skriveni dio osobnosti u kojem rastu njihovi potencijali. To je projekt u kojem prosječne žene izlaze iz prosjeka.

program

Autor projekta i koreograf:

Petra Mavar, voditeljica plesnih tehnika, 2010.g. osnovala plesni studio Alldance u kojem je oblikovala i osmislila pristup plesu kako ga osjeća slobodnim i strastevnim medijem za samoistraživanjem u kombinaciji s ljubavi prema plesnoj tehnici. Posvećen je svim ženama u dobi od 20 do 70 godina.

Osim Chair dance-a (koreografirani ples na stolici), vodi i plesne radionice zajedničkog naziva Plesno buđenje, ples slobodne forme kreiran za buđenje tijela i oslobađanja emocija kroz ples i pokret. Te iste radionice malo drugačijeg naziva ‘Buđenje s Petrom’ vodi u Udruzi Sve za Nju za žene oboljele od raka. Djeluje kao dio udruge za promicanje kreativnosti Centar pažnje kojem je najvažniji cilj podrška članovima u razvijanju svoje kreativnosti te pomoć pri prepoznavanju i aktiviranju osobnih potencijala.

Komentari