Stvarnost umjesto iluzija – otvara se Muzej realnosti

Muzej iluzija i UNICEF na dva dana otvaraju Muzej realnosti i građanima daruju jedinstveno iskustvo

Muzej realnosti, prvi takve vrste u svijetu, otvorit će svoja vrata u ponedjeljak 14. prosinca u 12 sati u prostoru Muzeja iluzija u Zagrebu. Tijekom dva dana posjetitelji će moći razgledati do sada neviđen postav (koji nudi potpunu suprotnost od svijeta iluzija) te doživjeti interaktivno iskustvo koje donosi nove poglede na svijet u kojem živimo, razbija predrasude i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Muzej realnosti otvara se povodom 69. rođendana UNICEF-a, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Virtualna stvarnost, optičke iluzije, instalacije i hologrami samo su neki od ‘eksponata’ koji će se ovom prilikom koristiti kako bi nas odmaknuli od pretpostavki i prikazali nam stvarnost umjesto iluzija. U Muzeju realnosti tako će svi moći osjetiti kako je ‘izgubiti tlo pod nogama’ uslijed razornog potresa, doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku i ‘zamijeniti uloge’ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima.

Također, posjetitelji muzeja moći će saznati više o tome kako UNICEF pomaže najugroženijoj djeci te se aktivno uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Muzej realnosti otvorit će UNICEF-ove ambasadorice Maja Vučić i Bojana Gregorić Vejzović, a posjetiteljima će vrata Muzeja biti otvorena dva dana: 14. prosinca od 12 sati do 22 sata i 15. prosinca od 9 sati do 22 sata.

Komentari