Zašto biste trebali nabaviti kućnog ljubimca već sutra!

Ako ste među onima koji se nećkaju da li da nabave kućnog ljubimca ili pak ne, donosimo vam razloge koji će vas nagnati da čim prije brojčano povećate svoju obitelj

Mnogi se često premišljaju žele li imati kućnog ljubimca, a ono što ih najčešće odbije od same pomisli da ga nabave, jesu obveze i odgovornost koju kućni ljubimac nameće… bilo to pas, mačka ili čak i ribice u akvariju koje također zahtijevaju dio vremena. No dok razmišljate o tome kako će vam kućni ljubimac biti obveza, počnite razmišljati o svim prednostima koje vam vaš budući ljubimac donijeti.

Brojnim istraživanjima dokazano je kako mačka može smanjiti stres kod ljudi. Odvojite malo vremena i provedite mazeći mačku (ili psa) te ćete odmah biti opušteniji i sretniji. Raspoloženje će vam se sigurno podići, jer maženjem kućnih ljubimaca luči se oksitocin, hormon ljubavi, kako ga mnogi nazivaju.

Već smo spomenuli kako maženje životinja može smanjiti vaš stres, ali i biti u istoj prostoriji s kućnim ljubimcima može imati taj učinak. Danas su brojne tvrtkeotvorene prema životinjama te dopuštaju svojim zaposlenicima da pse povedu na posao. Također ne zaboravite koliko kafića i hotela sve više dopušta ulazak kućnih ljubimaca. Sve je to s razlogom.

Još jedan od razloga zašto imati kućnog ljubimca je rekreacija. Zbog psa ćete biti primorani na trčanje, šetanje i to svakodnevno te nećete moći odustati kad vam se više ne da. Osim što ćete biti u formi upoznat ćete brojne ljude, a možda i sklopiti nova prijateljstva (ili ljubavi) jer je najlakše započeti razgovor s drugima dok vam se psi igraju.

Ako se brinete kako će možda vaše dijete prihvatit životinju, imajte na umu da se djeca koja odrastaju uz ljubimce uče biti odgovornima za druge i kako se nositi s obavezama.

Komentari