Luksuz, sportski glamur i retro paleta boja – glavni aduti Burberry muške kolekcije

'Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue' ime je nove Burberry muške kolekcije inspirirane igrom suprotnih stilova i silueta

Prošlog je tjedna, u kultnom Kensington Gardens parku, Burberry predstavio mušku kolekciju za jesen 2016.. Revija je održana u posebnoj dvorani izgrađenoj upravo za tu priliku, a osim fantastične Burberry kolekcije, obilježili su je i nastup nagrađivanog britanskog kantautora Benjamina Clementinea te neočekivan i tragičan odlazak legendarnog Davida Bowieja. Burberryjevi modeli odali su počast njegovom nepresušnom glazbenom i modnom geniju potezom sjajnog highlightera na jagodicama, šljokicama na kapcima, a jedna je od manekenki na dlanove ispisala njegovo prezime. Uz live izvedbe Clementineovih uspješnica slavni gosti poput Steve McQueena, Brooklyna Beckhama, Marka Ronsona, Tinie Tempah, Jourdan Dunn i Florence Kosky uživali su u pogledu na luksuzne komade Burberry muške kolekcije.

Burberry Menswear January 2016 Show_011

Fokus kolekcije usmjeren je na suprotnosti military stila i sportskog glamura koji prevladavaju u krojevima kaputa, balonera, jakni i, netipičnima za Burberry, zip-up gornjim dijelovima trenirki. Luksuzne siluete balonera i kaputa kombiniraju se sa sportskim komadima; kaputi s dvostrukim kopčanjem i raskošnim krznenim ovratnikom inspirirani su klasičnim stilom kraljevske mornarice; bomber jakne bude asocijaciju na vintage pilotske jakne.

Prigušene nijanse šumske i vojničke zelene, boje senfa, duhana i meda te kombinacija crne i crvene boje sa sjajnim detaljima, kolekciji daju dodatni retro osjećaj, pojačan materijalima poput vune, mohera, kašmira, tvida i ispranog trapera. Vojničke siluete te pripijene zip-up sportske veste podsjećaju na casual stil sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Komentari