5 ‘recepata’ za bolje raspoloženje

Vjerujemo kako niste ni svjesni da u samo nekoliko minuta možete svjesno popraviti svoje rasploženje

Isprobajte jednominutno energiziranje

Kako biste razinu vlastite energije ponovno doveli u ravnotežu, isprobajte akupresuru – tehniku proizašlu iz akupunkture. Pritišćući palcem točku smještenu dva prsta ispod čašice koljena i na četiri prsta širine prema vanjskoj strani noge i to u trajanju od jedne minute na svakoj nozi, pospješit ćete i regulirati protok energije i ublažiti osjećaj umora.

Isplanirajte neko putovanje

Blagotvoran učinak promjene jednak je onom koji se postiže odmaranjem, a promjena okoline je najučinkovitiji način za punjenje baterija. Čak i ako je riječ o izletu ili putovanju na neko ne naročito udaljeno mjesto, to predstavlja pozitivan cilj na koji se možete fokusirati. Istraživanja pokazuju da je planiranje kratkog putovanja dovoljno da pojača osjećaj sreće, baš kao što je i osjećaj iščekivanja i uzbuđenja jednako ugodan kao i sam boravak na godišnjem odmoru!

Budite usredotočeni i stojte čvrsto na zemlji

Usredotočenost vam može pomoći da ostanete prisutni u trenutku i uživate u životu istovremeno dok se on događa. Kako biste osvijestili trenutak, dotaknite nešto što vam se nalazi u blizini, bilo da je riječ o komadu vaše odjeće, jastuku ili pak priboru za jelo. Obratite pozornost na to kako se osjećate, a zatim i na druge stvari koje se nalaze oko vas: na boje, teksture, mirise i zvukove. Već vas i nešto tako jednostavno kao što je pjev ptica može zadržati u trenutku i pomoći vam da se fokusirate na prekrasne stvari u životu.

Smiješite se iskreno

Dok se smiješite, u vašem se tijelu izlučuju endorfini koji dovode do brzinskog poboljšanja raspoloženja. Stručnjaci su otkrili da čak i kada se smiješimo ‘na silu’, popravljamo raspoloženje. I
to kako svoje vlastito, tako i onih koji nas okružuju. Razlog leži u tome što korištenje mišića koji su nam potrebni za osmijeh daje poticaj receptorima u našem mozgu da nam pomognu u smanjivanju razine stresa.

Poboljšajte cirkulaciju

Imate li dobru cirkulaciju, to znači da su svi dijelovi vašeg tijela opskrbljeni obiljem kisika, što dovodi do visoke razine energije i do boljeg fizičkog i mentalnog stanja. Ako želite na brzinu pospješiti protok krvi organizmom, najbolje rezultate dat će skakanje. Već je i samo nekoliko minuta skakanja s raznoženjem i dručenjem dovoljno da vas dovede do željenog rezultata. Brzo hodanje na svježem zraku u trajanju od 20 minuta ojačat će vam srce i poboljšati opće kardiovaskularno zdravlje, koje je važno za dobru cirkulaciju.

Komentari