Zna se krivac najveći gaf u povijesti dodjele Oscara

Traje istraga oko slučaja s dodjele Oscara, proglašenja krivog filma najboljim, no jedno je sigurno, kriva je Akademija

Nikada u povijesti Oscara nije se dogodio takav gaf, kao na ovoj 89. dodjeli kada su Warren Beatty i Faye Dunaway u ulozi prezentera pročitao ime krivog dobitnika za najbolji film. Umjesto ‘Mjesečine’ dobitnikom su proglasili ‘La La Land’ i to zato što su dobili kovertu u kojoj je pisalo ime netom nagrađene najbolje glumice, Emme Stone. I sam Warren bio je zbunjen te je oklijevao pročitati ime dobitnika, dok to nije učinila Faye. Nakon šoka koji je zavladao, ponajviše među ekipom iz ‘La La Landa’ i ‘Mjesečine’, legendarni glumac opravdao se riječima: ‘Samo bih vam htio objasniti što se dogodilo. Otvorio sam omotnicu u kojoj je pisalo Emma Stone, La La Land i zato mi je trebalo dulje da pročitam što piše. Nisam htio ispasti šaljiv. Nagrada za najbolji film ide ‘Mjesečini’.

‘Koji glupi trenutak’, pomrmljao je na pozornici Ryan Gosling nakon što je voditelj Jimmy Kimmel potvrdio da je dobitnik film ‘Mjesečina’.

A onda su započele optužbe na račun ‘glavnog krivca’… sve dok se nije javio pravi. Naime, nekoliko sati kasnije stiglo je priopćenje Akamedije te isprika. ‘Najdublje se ispričavamo ekipi filmova ‘Mjesečina’, ‘La La Land’, Warrenu Beattyju, Faye Dunaway i gledateljima dodjele Oscar na pogrešci koja se dogodila prilikom proglašenja dobitnika u kategoriji najbolji film. Prezenteri su greškom dobili krivu omotnicu, s dobitnikom iz krive kategorije, što je odmah i ispravljeno. Istražujemo kako se to dogodilo i kako je uopće moguće da se tako nešto dogodi te duboko žalimo što se ovako nešto dogodilo’, stoji u priopćenju.

Komentari