6 znakova da vaše tijelo hitno treba detoksikaciju

Ponekad ne znamo prepoznati kada je trenutak za oslobađanje organizma od nakupljenih toksina iako naše tijelo to pokazuje na različite načine. Vrijeme je da to naučite!

Nataloženi toksini i bakterije u našem tijelu nipošto nisu, kako smo skloni često vjerovati, novina koja je nastala kao posljedica suvremenog načina života, jer otrovi u našem tijelu postojali su oduvijek. No, ne u tolikoj mjeri kao danas – istina je ipak da je suvremeni način života toksičniji nego onaj prije 50, 100 ili 500 godina. Neki liječnici i znanstvenici tvrde da su mnoge bolesti poput probavnih tegoba, alergija, hormonalih poremećaja, kožnih bolesti… nastale zahvaljujući toksinima koje unosimo zrakom, hranom, tekućinom, kozmetičkim preparatima, odjećom, lijekovima.

Mnogo je metoda kako se možemo riješti tih toksina, no ponekad ne znamo prepoznati kada je trenutak za detoksikaciju. No naše tijelo to pokazuje na različite načine, samo te znakove vrlo često zanemarujemo ili pripisujemo nečem drugome.

Otkrijte neke od tipičnih znakova koji ukazuju da vaše tijelo treba unutarnje čišćenje.

1.UMOR – Neprestani umor i iscrpljenost su klasični znakovi da tijelo treba predah i obnavljanje. Iscrpljuje ga i neprestan transport toksina iz tijela. Detoksikacijom će umor splasnuti a vratiti se svježina i snaga u ž
ivot.

2. LOŠ TEN – Koža ne samo da odražava naša unutarnja emotivna stanja, nego i razne tjelesne neravnoteže. Crvenilo, akne, suha koža i druge iritacije rezultat su nakupljenih otrova u tijelu. Uz maske i kreme koje će smiriti upale i očistiti lice dobro je sprovesti neki detoks program.

3. MIRIS TIJELA – Osjetite li, unatoč redovitoj higijeni, da vaše tijelo (naročito u predjelu pazuha i genitalija) ima neugodan miris, razlog se može kriti u nakupljenim otrovima koji isparavaju. To se često očituje i neugodnim zadahom koji mnogi ljudi imaju.

4. PROBAVNI PROBLEMI – Redovita probava je bitna za zdravo tijelo. Ako dođe do zatvora, nagomilavaju se toksini u tijelu, što utječe ne samo na zdravlje crijeva, nego i na neugodan zadah, ten… Detoksikacija može pomoći ne samo u oslobađanju tijela od nakupljenih toksina zbog neredovite stolice, nego i općenito u reguliranju same probave.

5. DEBLJANJE – Ako se hranite jednako kao prije i fizički ste aktivni, a tjelesna težina raste, uzrok može biti u hormonalnoj neravnoteži, ali također može ukazivati na preopterećenost vašeg tijela toksinima. Stavite se na dužu detoks kuru da se vratite u ravnotežu.

6. POREMEĆAJ SPAVANJA – Tijelo se noću ‘povlači’ u mir i bitno je imati kontinuiran san a ne stalno se buditi. Takav istrgan san je gori nego da smo spavali tek četiri pet sati, ali u kontinuitetu. Čest razlog lošem snu su otrovi u tijelu.

Komentari