Kako izbjeći prehladu nakon vožnje avionom?

Malim trikovima možete očuvati zdravlje

Nerijetko se ljudi putujući zrakoplovom prehlade. Zrak u avionu je zbog tlaka prilično suh. To isušuje vašu sluznicu i privremeno oslabljuje imunitet. Ali ipak, prehlade možete izbjeći malih i jednostavnim trikovima.

Donosimo vam neke od njih:

  • VITAMINI

Nekoliko dana prije puta uključite u prehranu vitaminski miks. Vitamin C najbolji je vitamin za jačanje imuniteta, a vitamin A uključen je u proizvodnju antitijela. Ukoliko se već hranite zdravo, odnosno unosite li pet porcija voća i povrća različite boje svaki dan, ne trebaju vam vitaminski dodaci u prehrani.

  • PREHRANA

Ako niste jedni od onih koji se hrane zdravo, vrijeme je da počnete. Svaki dan jedite jogurte s probioticima zato što oni štite vaš imunosni sustav. U kiselom kupusu također ima puno probiotika.

  • IZBJEGAVAJTE…

Rafinirani šećer zato što smanjuje djelovanje leukocita, bijelih krvnih zrnaca koja se bore protiv infekcije. Također izbjegavajte alkohol!

  • ODJEĆA

Zbog klima-uređaja u avionu je često prilično hladno. Odijenite se slojevito ako vam u nekom trenutku postane prevruće da se možete razodjenuti ili prehladno da se možete odjenuti. Imajte na umu i odakle krećete te kamo idete.

Komentari