Recepti za brzo čišćenje organizma

Ako ste često umorni, imate loš ten i podočnjake, problem vam predstavlja i neugodan zadah ili pojačani tjelesni miris, ako vam je urin intezivnog mirisa... vrijeme je makar za brzinsku detoksikaciju

Kad u tijelo unosimo previše šećera, masnoća, aditiva i drugih štetnih tvari, ono treba potrošiti puno energije kako bi se očistilo od otrova. S vremenom mu sve manje i manje energije ostaje za druge metaboličke procese pa se usporava njegov rad. Jetra i bubrezi kao glavni ‘čistaći’ postaju preopterećeni. Iako čišćenje organizma ne podrazumijeva samo promjenu prehrambenih navika nego i tjelovježbu, ali i odgovarajuću njegu tijela, ipak je hrana ključan čimbenik zahvaljujući kojem možemo vratiti izgubljenu energiju. Premda zvuči paradoksalno, hrana je istodobno i naš najveći neprijatelj, ali i saveznik za dugovječnost, zdravlje i ljepotu.

Znate li da od mrkve i jabuke možete napraviti sjajan tonik za čišćenje kože? Uzmite dakle, četiri mrkve i dvije zelene jabuke te od njih napravite sok. Ako ga popijete, sjajno će djelovati za jačanje vašeg imuniteta. Također, umjesto mrkve i jabuke možete koristiti i 125 g malina, dvije breskve i jednu jabuku.

Ananas će vam pak, pomoći u mršavljenju i detoksikaciji organizma. Potiče rad crijeva te na taj način blagotvorno utječe na probavu.

U tu svrhu može vam poslužiti i zeleni čaj. Vrećicu čaja prelijte vrućim mlijekom, ostavite da kratko odstoji i procijedite. Zeleni čaj ubrzava rad jetara, što pridonosi čišćenju organizma, a navodno i smanjuje apetit.

Tijekom detoksikacije konzumirajte orašasto voće i sjemenke lana, bundeve, sezama i suncokreta jer su bogate vitaminom E, cinkom i selenom. No izbjegavajte kikiriki.

Stari, poznati način brzog čišćenja organizma je detoksikacija tzv. kalijevim tekućim kruhom. Dva velika naribana krumpira, 200 g naribane mrkve, 200 g repe, 200 g celera i 100 g kupusa prelijte s dvije litre vodwe i, kad voda provre, pustite da kuha još 30 minuta. Procijedite pa tekućinu pijte tijekom dana.

 

 

 

Komentari