Počinje još jedan Interliber!

Za sve knjigoljupce tradicionalno se u studenom (od 8. do 13.) održava najomiljeniji sajam na Zagrebačkom velesajmu – INTERLIBER

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, a posjetitelje očekuju novi naslovi i predstavljanja knjiga, dolazak knjiških zvijezda, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, radionice, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6 te na izložbenim prostorima izlagača.

Očekuje vas pregršt novih naslova knjiga, a mnogi od njih posjetit će upravo Interliber:  Slavenka Drakulić, Miljenko Jergović, Ivica Đikić, Ivana Bodrožić, Cody McClain Brown, Enes Kišević, Franjo Janeš, Ankica Tomić, Ivana Plechinger,  Kristian Novak i mnogi mnogi drugi koji će potpisivati kupljene primjerke.

Ovogodišnja novost je otvaranje galerije paviljona 5 gdje će se svakodnevno održavati druženja s autorima te različiti kreativni i edukativni programi: radionice stripa, crtanja, igara, zabavno čitanje lektire i sl.

dsc_0433

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv ZNANSTVENI KVART, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Inovacija Znanstvenog kvarta, zamišljena za popularizaciju znanosti, prošle godine odškrinula je vrata na zabavan način u svijet znanosti. Ovaj put posjetitelji će naučiti što je to arheologija te što zapravo rade geolozi, iskušat će se u slaganju kostura Apatosaurusa, otkriti kako zmajevi rigaju vatru i saznati postoje li ženski patuljci, zaviriti u svijet mikrobiologije i uživati u kemijskim pokusima… Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.

dsc_0438

Pekinški sajam, jedan od najvećih sajmova knjiga u svijetu, ove godine organizira svoju promociju na sajmu Interliber te predstavljanje nove kineske književne zvijezde, knjiga recepata i kineske kulture.

Kako bi svima olakšali boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonu 5 i 6 kojeg smo nazvali Knjižider, koji je ujedno i garderoba.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Interliber se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

U istom terminu održavaju se SAJAM MULTIMEDIJE te INOVA.

Više o svemu možete pronaći na web stranici Zagrebačkog velesajma www.zv.hr/interliber ili na službenoj facebook stranici Sajma www.facebook.com/sajaminterliber.zagreb.

Komentari