Druga sezona jednodnevnih intriga, spletki i akcije

Od 8. svibnja na programu Doma Tv emitirat će se druga sezona kriminalističke serije '24', čija se ekipa može pohvaliti s deset nominacija za Emmy, te Zlatnim globusom

Serija ’24’ čiji su izvršni producenti Joel Surnow i Robert Cochran zadržala je svoj jedinstveni format i u drugoj sezoni. Svaki nastavak pokriva jedan sat u stvarnom vremenu i radnja cijele sezone odvit će se u jednom danu.

Kiefer Sutherland zvijezda je ove dramske serije izvršnih producenata Joela Surnowa, Roberta Cochrana, Rona Howarda, Briana Grazera i Tonya Krantza. Serija je osvojila pregršt nagrada, od kojih je važno istaknuti nagradu Zlatni globus 2002. godine u kategoriji najbolje glumačke izvedbe, nagradu Primetime Emmy Awards u kategoriji najboljeg editiranja te dvije nagrade Satellite Awards za najbolju televizijsku dramu i najbolju glumačku izvedbu. Cijela sezona odvija se u jednom danu, a svaka od 24 epizode pokriva jedan sat i ispričana je u realnom vremenu.

Prva epizoda započinje u ponoć, na dan predsjedničkih izbora u Kaliforniji. Jack Bauer (Sutherland) završava partiju šaha sa svojom kćeri, Kimberly (Elisha Cuthbert). Petnaestogodišnja Kimberly naučila je igrati i druge igre, primjerice okrivljavati svoju majku, Teri (Leslie Hope), za bračne probleme koji su prouzrokovali Jackovo privremeno preseljenje iz njihove obiteljske kuće. Ubrzo nakon što završe partiju šaha, Kimberly se iskrade iz kuće. Nedugo nakon što Jack i Teri to saznaju, telefon zazvoni i Jack, koji vodi protuterorističku vladinu jedinicu, se mora odmah javiti na dužnost. U uredu Jack saznaje da će se taj dan pokušati izvesti atentat na predsjedničkog kandidata Davida Palmera (Dennis Haysbert), američkog senatora i prvog Afro-Amerikanca s realnom šansom za pobjedu i ulazak u Bijelu kuću. Koristeći ovaj jedinstveni 24-satni element, ova će serija pratiti nekoliko ključnih likova kroz period od jednog dana. Druga sezona također napeta, prepuna akcije i neizvjesnosti, nepovjerenja. Jack Bauer(Sutherland) će pokušati biti objektivan, no, hoće li u tome uspjeti i tko će ga razočarati, saznat ćete u epizodama druge sezone. Nuklearna bomba, otmica samo su neki od zadataka koje je potrebno riješiti u 24 sata.

Foto: Press

Preporučujemo

Komentari