Čokoladne žlice za apsolutno veselje najmlađih

Jednostavan, oku ugodan ali i nadasve fin desert...

Uvijek sam u potrazi za brzim i jednostavnim receptima za čokoladne slastice, koje se mogu poslužiti u raznim prigodama. Prvi put kad sam promiješala šalicu toplog mlijeka sa žličicom punom čokolade bila sam oduševljena okusom. Od tada ne propuštam raditi moje tzv. Čokoladne žlice.

Čokoladne žlice odlične su miješate li ih s kavom, mlijekom ili kao samostalan slatki zalogaj. Čuvajte ih za sebe, poklonite ih nekom voljenom ili dekorirajte stol za blagdane i rođendane, a posebice za dječje proslave te time oduševite najmlađe. Kombinacija je bezbroj, a ukrasi ovise o prigodi. Gotove su za tek nekoliko minuta, a jedina granica je vaša mašta.

Žlice moraju biti sobne temperature prije izrade. Meni najdraže, čokoladne s dodatkom kokosa ili usitnjenih badema, mogu se puniti i maslacem od kikirikija ili omiljenim mliječnim namazom. Zato već danas razveselite svoju djecu i ono veliko dijete u vama :-)…

Postupak izrade:

Rastopiti čokoladu po želji na pari sa žličicom maslaca, puniti žlice (na masnom papiru), ukrasiti ih po želji i hladiti minimalno 15 minuta.

čokoladne žlice