Bezglutenski puding brownies

Violeta Kos autorica je bloga s bezglutenskim receptima, obzirom da je oboljela od celijakije te zbog toga morala prilagoditi i svoju prehranu. U nastavku vam donosimo recept za jedan njezin 'slatkiš'

Sastojci:

2 jaja, 110 g šećera, 150 g maslaca ( ili ulja), 1 dcl mlijeka, 75 g mix B brašna, 75 g oraha, 40 g kakaa u prahu, 1 prašak za pecivo

Preljev:

1 puding bez glutena (okus čokolade), 200 ml mlijeka + žlica šećera. 1 žličica kakaa

Postupak:

Razmutite prašak za puding, šećer i kakao u mlijeku. Jaja pjenasto umutite sa šećerom i dodajte otopljeni maslac (može i ulje), a potom sjedinite mokre sastojke. Nakon toga dodajte suhe sastojke te i orahe koje ste prethodno nasjeckali nožem. Tako pripremljenu smjesu ulijte u lim za pečenje (31 x 22 cm) kojeg ste obložili papitom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva te pecite 20 minuta. Kad ste kolač izvadili iz pećnice, režite ga nožem na veće komade i još vruće ih prelijte pripremljenom otopinom od pudinga. Pecite još 8 do 10 minuta.
 Za ovaj brownies možete koristiti i rižino ili heljdino brašno te šećer zamijeniti kokos šećerom.

 

Preporučujemo