Bračko gastro iskustvo slavnog britanskog MasterChefa Dhruva Bakera

Jedva čekamo uživati u serijalu 'Croatia’s finest' u kojem je glavna zvijezda britanski kuhar Dhruv Baker, koji će u 20 epizoda predstaviti bogatu gastromosku scenu Hrvatske

Ekipa gastronomskog serijala ‘Croatia’s finest’ snimala je i na Braču, a karizmatični Dhruv Baker isprobao je dalmatinske delicije chefa Ivice Katića iz restorana Otok u supetarskom hotelu Osam.

“U kolikoj ću mjeri biti ambasador Brača u Velikoj Britaniji dovoljno govori činjenica da se već ovoga ljeta vraćam na ovaj prekrasni otok zajedno s mojom obitelji”, ovim je riječima Dhruv Baker, jedan od najpoznatijih britanskih chefova i pobjednik showa MasterChef 2010. zaokružio svoje bračke impresije.

Ivica Kati¦ç i Dhruv Baker 3

Dhruv će do srpnja, kada kreće emitiranje gastronomskog serijala od 20 polusatnih nastavaka pod nazivom ‘Croatia’s finest’, proputovati cijelu Hrvatsku i gledateljima diljem svijeta otkriti što sve ona ima za ponuditi u gastronomiji i kulturi te povijesnim i turističkim znamenitostima.

Dhruv Baker

Nakon Istre i Zagreba Dhruv je posjetio Supetar na Braču na kojem su ga preporuke odvele k Ivici Katiću, chefu restorana Otok u hotelu Osam, koji mu je pokazao kako pripremiti hobotnicu s divljim šparogama, sabljarku s ružmarinom i majčinom dušicom, posluženu s krumpirom začinjenim čubrom, ljubičastim lukom, mahunama i mladom koprivom te za desert rožatu.

Ivica Kati¦ç, chef restorana Otok 2

U svakoj od epizoda Dhruv će kuhati na otvorenom, kako hrvatska autohtona jela, tako i vlastite kreacije spravljene od hrvatskih namirnica. Suvoditeljice su Rajana Radosavljev i Adrijana Dejanović, režiju potpisuje Deni Husta, tehničku produkciju Edvard Hudi, a autor i producent je Alen Nemet.

Dhruvova iskustva gledatelji će moći pratiti od lipnja, širom Azije putem National Geographic kanala, a u Hrvatskoj na Drugom programu Hrvatske televizije.

Komentari